Sisältöjulkaisija

angle-left Karhukuusikkoon istutetaan puisto syyskuun lopulla

Karhukuusikkoon istutetaan puisto syyskuun lopulla

Karhukuusikko sijaitsee Karhunmäessä, Imatrantien ja vanhan junaradan kainalossa. Kuusien keskellä seisoo pieni heinäinen kukkula, jonka kyljessä kulkee pururata. Alueella järjestetään talkoomuotoiset puidenistutukset tiistaina 22.9. klo 17 alkaen. Tapahtumaa on järjestämässä Joensuun kaupungin Ilmastokorttelit hanke sekä ENO-verkkokoulu. Istutustalkoiden ohjaajina toimii myös Karelia-ammattikorkeakoulun metsätalouden opiskelijoita.

Puisto istutetaan kaupungin omistamalle maanjättöalueelle. Kasvaessaan alue sitoo kasvihuonekaasupäästöjä ja toimii hyvänä puiden lajitunnistuspaikkana, koska puut istutetaan lajiryppäittäin. Ryppäiden sijoittelussa on otettu huomioon myös esimerkiksi ruska-ajan väriloiston paras näkyminen. Istutuksiin on varattu yhteensä noin 400 tainta ja kuusi eri puulajia: metsätammi, kotipihlaja, lehtikuusi, metsämänty, metsäkuusi ja rauduskoivu. Puistoon on istutettu myös linnun muotoinen Gritbird kuntoilulaite. Kukkulan toinen puoli jätetään kasvamaan perhosniityksi. Talvisin pieni mäki toimii hyvin esimerkiksi pulkkamäkenä.

Ajatus puiston istuttamisesta muodostui, kun Karhunmäen asukasyhdistys haki Ilmastokorttelit hankkeeseen alueen kehittämistä varten. Eri suunnitteluvaiheiden jälkeen nousi ajatus puistosta. Puiston puuston suunnittelussa ja sinne tulleen kuntolaitteen valinnassa on kuultu alueen asukkaita.

Puidenistutustalkoot pidetään tiistaina 22.9. klo 17 alkaen. Tilaisuus jatkuu niin pitkään kuin taimia riittää, paikalta poistutaan viimeistään klo 20. Päivällä istutusaikoja on varattu alueen koululaisille ja päiväkotiryhmille.

Istuttajia pyydetään tulemaan paikalle terveinä ja ottamaan oman maskin mukaan, mikäli sen käytölle kokee tarvetta. Paikalla on vettä, saippuaa ja käsidesiä käsien pesua varten.

 

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma Joensuun tapahtumakalenterissa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.