Sisältöjulkaisija

angle-left Kansallista veteraanipäivää juhlitaan 27. ja 28.4. eri puolilla Joensuuta

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan 27. ja 28.4. eri puolilla Joensuuta

Joensuun kantakaupungissa ohjelma alkaa varsinaisena kansallisena veteraanipäivänä 27.4. kello 9 lipunnostolla ja kenttähartaudella taidemuseo Onnin sisäpihalla osoitteessa Kirkkokatu 23. Mukana on Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta johtajana Mika Hirvonen. Suomen lipun nostavat partiolaiset ja puheen pitää rovasti Mauri Hyvärinen.

Päiväjuhla on evankelisluterilaisessa seurakuntasalissa Kirkkokatu 28:ssa kello 13. Sitä ennen on kahvitarjoilu kello 12 alkaen. Tervehdyssanat juhlassa lausuu kansalaisjuhlatoimikunnan puheenjohtaja Pertti Vainionpää ja seurakunnan tervehdyksen tuo pastori Marita Tiili. Juhlassa kuullaan Savo-Karjalan Maanpuolustussoittokunnan konsertti johtajana Mika Hirvonen ja juhlapuheen pitää Pohjois-Karjalan Rajavartioston komentaja, eversti Vesa Blomqvist. Tilaisuudessa jaetaan myös Veteraanivastuu ry:n ansioristit.

Enossa on ohjelmaa niin ikään lauantaina 27.4. Kello 10 on seppeleen lasku sankarihaudoille ja kello 10.30 kahvitarjoilu ja juhla Enon palvelupisteen kolmannen kerroksen valtuustosalissa. Tervehdyssanat sanoo valtuuston 2. varapuheenjohtaja Arto Pippuri. Juhlassa esiintyy Enon kirkkokuoro ja ohjelmassa on myös ansiomerkkien jako.

Tuupovaarassa juhlitaan kansallista veteraanipäivää 27.4. kello 13.30 alkaen. Silloin lasketaan seppeleet sankarihaudoille ja kello 14 on juhla ja kahvitarjoilu Palvelukeskus Hopearinteessä osoitteessa Paimentie 3. Tervehdyssanat sanoo kaupunginhallituksen jäsen Paula Puhakka. Laulutuokiossa esiintyvät Reijolan Retrotytöt ja päätössanat lausuu Ilomantsin rajavartioaseman varapäällikkö, luutnantti Tuomas Hassinen.

Pyhäselässä veteraanipäivää vietetään sunnuntaina 28.4. kello 10 alkavalla messulla, jonka jälkeen on seppeleen lasku sankarivainajien muistomerkille.

Juhlissa tumma puku ja kunniamerkit.

Kansallisen veteraanipäivän ohjelmasta vastaavat Joensuussa yhteistyössä Joensuun kansalaisjuhlatoimikunta, Joensuun kaupunki sekä Enon, Pyhäselän ja Vaara-Karjalan seurakunnat.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.