Sisältöjulkaisija

angle-left Kansalaisopistolla tammi- ja helmikuussa maksuttomia luentoja ja tietoiskuja

Kansalaisopistolla tammi- ja helmikuussa maksuttomia luentoja ja tietoiskuja

Joensuun seudun kansalaisopiston luennoilla nojatuolimatkaillaan Intiassa ja Meksikossa. Tarjolla on myös opastusta niin tekijänoikeuksista kuin ekologisesta rakentamisestakin. Tutustu ilmaisten luentojen ja tietoiskujen tarjontaan ja tule mukaan!

To 23.1. klo 17-18.30 Carelicum, auditorio, Koskikatu 5
Luento: Ekologinen rakentaminen
Luennolla perehdytään luonnonmukaisiin rakennusmateriaaleihin kuten puuhun, saveen ja olkeen sekä niiden mikrobikäyttäytymiseen. Tutustumme myös muutamaan uudisrakennuskohteeseen. Luennoitsijana on arkkitehti Kati Juola-Alanen, Natural building company.

Ma 27.1. klo 17-19.30 Joensuun Pakkahuone, Rantakatu 2 b
Nojatuolimatka Intiassa: Varanasi Gangesin varrella ja pyhä kaupunki Nashik
Kiehtovalla nojatuolimatkalla tutustutaan Varanasiin, joka on tiettävästi yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti asutuista kaupungeista ja yksi hindu-uskonnon pyhistä kaupungeista. Matkalla pistäydytään myös Nashikin pyhässä kaupungissa. Nojatuolimatkan vetää Tuire Hindikka.

Ti 28.1. klo 16.30-17.15 Opistotalo, lk 211, Papinkatu 3
Äänikirjat - yhä suositumpi tapa lukea kirjoja
Äänikirjat on hyvä vaihtoehto kun lukeminen tuottaa näön tai lukihäiriön vuoksi vaikeuksia. Tietoiskussa kerrotaan, miten lukeminen mobiililaitteellasi tapahtuu ja millaisia palveluja on saatavilla. Äänikirjoista kertoo Mirja Parviainen.

To 30.1. klo 18-20 Joensuun pääkirjasto, Muikkusali, Koskikatu 25
Luento: Pohjois-Norjan rannikkoreitit
Skandinavian vaellusreiteistä useita teoksia kirjoittanut Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikon ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista sekä retkeily- ja suojelualueista.

Ti 4.2. klo 17.30-19 Opistotalo, ruokasali, Papinkatu 3
Tekijänoikeudet -tietoisku
Sisältöjen jakaminen verkossa on vaivatonta ja nopeaa, mutta osaa sisällöistä suojaa tekijänoikeudet. Mitä tekijänoikeudet oikein ovat ja kuinka niitä valvotaan? Keitä tekijänoikeudet koskettavat?

Ke 5.2. klo 17.30-19 Opistotalo, ruokasali, Papinkatu 3
Luento: Uudistunut aikuisten liikkumisen suositus – liiku enemmän, istu vähemmän
Kuinka paljon tulisi liikkua, jotta liikkuu oman terveyden kannalta riittävästi? Millainen liikunta tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia? Kuinka liikkuminen ylläpitää kehon toimintakykyä myös nuoruusvuosien jälkeen? Luennoitsija Sini Puustinen.

Ma 10.2. klo 17-19.30 Joensuun Pakkahuone, Rantakatu 2 b
Nojatuolimatka Atlantin taakse Meksikoon ja pyrähdykset Kuubaan ja Aruballe
Matka tarjoaa tutustumiskäynnit Mexico Cityyn ja sen muinaismuistoihin. Käydään myös Frida Kahlon talossa ja Diego Riveran muraaleja katsomassa sekä Teotihuacanissa, Tampicossa ja El Tahinissa. Pikavisiitit myös Havannaan ja Alankomaiden Antillien eksoottiselle Aruban saarelle. Vetäjänä Tuire Hindikka.

Ti 25.2. klo 17-18.30 Carelicum, auditorio, Koskikatu 5
Luento: Perinnerakennusten korjauksen yleisiä periaatteita
Vanhojen rakennusten arvo on niiden iässä. Valitettavan usein vanha rakennus saadaan pilattua remontoimalla se nykyaikaisin materiaalein ja menetelmin aiemmin käytettyjen luonnonmateriaalien sijaan. Tällä luennolla esitellään, miten vanhaa rakennusta vaalitaan ja kunnostetaan sen historialliset arvot ja ominaispiirteet säilyttäen. Luennoitsija Jani Puhakka.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.