Sisältöjulkaisija

angle-left Juhlailta kruunaa 175-vuotisjuhlallisuudet – osa illasta suorana verkossa

Juhlailta kruunaa 175-vuotisjuhlallisuudet – osa illasta suorana verkossa

Joensuun 175-vuotispäivää vietetään marraskuun 29. päivä ja kulttuurintäyteinen päivä huipentuu Joensuu Areenassa vietettävään Joensuulle-juhlailtaan.

Loppuunmyytyä iltaa viettää paikan päällä nelisen tuhatta juhlijaa ja muutkin pääsevät mukaan osaksi iltaa suorassa verkkolähetyksessä. Tervehdyssanat lausuu kaupunginjohtaja Jere Penttilä.

Ilta käynnistyy Areenassa kello 17, jolloin viihdyttämässä ovat Rytmihäiriköt ja Tanssiopisto. Myös kahvilamaailma palvelee heti viidestä alkaen koko tapahtuman ajan. Kello 18 alkaen esiintyy Joensuun kaupunginorkesteri Jukka Myllyksen johdolla vaihtuvin kokoonpanoin. Solisteina mukana ovat laulaja Saija Tuupanen, pianotaiteilija Janne Mertanen, 175 lapsen kuoro, konservatorion nuoret muusikot sekä Joensuun Tanssiopisto ja Sirkus Supiainen. Ensiesityksensä saa myös Joensuulle-laulu.

Väliajalla tunnelmaa nostattaa Joensuun Puhallinorkesteri ja illan kruunaa kello 19 jälkeen lavalle nouseva Vesterinen Yhtyeineen.

Juhlailtaa voi seurata kello 18–18.50 suorana verkossa Joensuun kaupungin sivuilla osoitteessa joensuu.fi. Vesterisen keikka ei siis ole osa verkkolähetystä.

– Meitä odottaa aivan huikea ilta musiikin, tanssin ja sirkuksen pyörteissä. Tunnelma ja tunteet välittyvät varmasti myös kotikatsomoihin, iloitsee Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Katriina Leppänen.

Illan juontavat Katriina Leppänen ja Joensuun konservatorion apulaisrehtori Anneli Hynninen. Myös Kulttuurin Unelmavuosi on mukana juhlaillassa lavalla nähtävien asujen myötä, sillä taiteilija Johanna Turunen on maalannut ja ommellut juontajien juhlavat hameet osana Unelmavuotta.

Areenalle tulevien kannattaa olla paikalla hyvissä ajoin ja hyödyntää mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä, tulla kävellen tai pyörällä. Auton saa parkkiin esimerkiksi Kenttämiehentien, yliopiston ja raviradan parkkipaikoille ja Hallitien parkkitaloon. Jäähallin ja Areenan välinen kävely- ja pyörätie on tällä hetkellä suljettu jäähallin remontin takia.

Areenan sisäänkäynti on uimahalli Vesikon puoleisessa päädyssä. Ovet aukeavat kello 17 ja pääsyliput tarkistetaan ovilla. Ulkovaatteet saa maksuttomaan narikkaan. Tapahtumassa on istumakatsomot, joista voi valita mieleisensä paikat. Pyörätuolipaikat ovat permannolla ja yläkatsomossa.

Areenalla on myös myynnissä Joensuu-päivänä julkistettavaa kaupunkihistoriaa Joensuun historia VIII – Vuodet 1954–2020 juhlahintaan 35 euroa (kaksi kirjaa 60 euroa), Joensuu-päivän jälkeen hinta on 45 euroa.

Koko Joensuu-päivän ohjelma ja mahdolliset muutokset ohjelmaan ovat osoitteessa joensuu.fi/joensuu-paiva.

Juhlaillan mahdollistaa Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä liikuntapalveluiden, Ravintola Sulon ja Tuuparecords Oy:n kanssa.