Sisältöjulkaisija

angle-left Joulukorttikampanja käynnissä – joulukorteilla iloa ikäihmisille

Joulukorttikampanja käynnissä – joulukorteilla iloa ikäihmisille

Perinteinen joulukorttikampanja kutsuu kaikki joensuulaiset lähettämään tonttupostia, tuoden iloa ikäihmisten joulun odotukseen. Joulukorttikampanja on käynnissä 2.11.–2.12.

Joulukortit tervehdyksineen voi toimittaa mille tahansa Joensuun keräyspisteistä niiden aukioloaikojen puitteissa. Keräyspisteet ovat keskusta-alueella Carelicumin ala-aulassa ja pääkirjastolla sekä pitäjissä palvelupisteillä Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä ja Tuupovaarassa. Korteissa vastaanottajan kohta tulee jättää tyhjäksi, eikä postimerkkiä tai kirjekuorta tarvitse. Kortit toivotaan allekirjoitettavan niin, että oman nimen perään lisätään pääte ”-tonttu”, esimerkiksi Minna-tonttu. Näin kaikki kampanjan kautta kerätyt kortit ovat yhteneväisiä vastaanottajilleen.

Joulukorttikampanjan järjestää Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Taitamon ja Siun Soten kanssa, joiden avustuksella kortit toimitetaan ikäihmisille muun muassa palvelukoteihin ja kotihoidon asiakkaille.

– On mahtavaa, että joulukorttikampanja saadaan jälleen liikkeelle ja mukana on useita tahoja mahdollistamassa hyvää asiaa. Meille on tärkeää, että tämän kautta pystymme tuomaan iloa ikäihmisten arkeen. Kampanjan kautta jaettavat kortit voivat olla joillekin se ainoa joulukortti, jonka he saavat jouluna, taustoittaa kulttuurisihteeri Sari Suvanto.

– Joensuulaiset ovat osallistuneet keräykseen edellisvuosina innolla, jolloin kortteja on saapunut tuhansia. Taitamossa kaikki kortit lajitellaan ja katsotaan läpi ennen niiden toimittamista vastaanottajilleen. Kannustammekin osallistumaan keräykseen korteilla, joissa näkyy oman käden jälki itsekirjoitettujen tekstien ja koristelujen muodossa, ohjeistaa kampanjaa koordinoiva Hanna Ruusu.

Joensuun joulukorttikampanjan keräyspisteet ja aukioloajat

Joulukortteja voi toimittaa seuraaviin paikkoihin ympäri Joensuuta:

Carelicum, Koskikatu 5
ma–ti klo 10–16
ke klo 10–18
to–pe klo 10–16
la klo 10–12 ja 12.30–16

Pääkirjasto, Koskikatu 25
ma–pe 9–19
la 10–16

Enon palvelupiste, Kunnantie 2
ma–to klo 9–15
pe klo 9–12

Kiihtelysvaaran palvelupiste/kirjasto, Aprakkatie 2
ma–to klo 10–18
pe klo 8–15

Pyhäselän palvelupiste/kirjasto, Opettajantie 3 A
ma-to klo 11–18
pe klo 10–16

Tuupovaaran palvelupiste, Virastotie 10
ma–pe klo 9–15