Sisältöjulkaisija

angle-left Joulu tulee torille

Joulu tulee torille

Joensuun kaupunkikeskustan joulu rakennetaan tänä vuonna täysin uudella tavalla. Korona ei mahdollista perinteisen joulunavauksen järjestämistä, mutta kaupunkikeskustayhdistys Joensuun Virta haluaa tuoda joulun aidon tunnelman sekä ilon kaupunkilaisille yli kuukauden ajaksi.

Joulutorin muodostaa kymmenen tunnelmallista joulumökkiä, kymmenet aidot kuuset sekä Kauppatorille tunnelman luova uusi jouluvalaistus.

– On ollut uskomattoman hienoa olla tekemässä Joensuun ensimmäistä Joulutoria, jota kaupunkilaiset ovat niin kovasti toivoneet. Yhdistykselle on suuri ilo tuoda joulun iloa kaupunkikeskustaan erityisesti tällaisena aikana, jolloin korona muuttaa joulunviettoon liittyviä rutiineja. Nyt ei voi matkustaa Keski-Euroopan joulutoreille, mutta nyt voi tulla aistimaan sitä tunnelmaa oman kaupungin keskustaan, toteaa Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

– Joulutorin rakentamisen punaisena lankana on ollut pohjoiskarjalaisuus sekä ihmisiä yhdistävä aito tunnelma, jatkaa Kolehmainen.

Joulutorin myyntimökkien kauppiaat vaihtuvat osin viikoittain. Ajantasaisimman tiedon myyjistä voi tarkistaa Joensuun Virran nettisivuilla osoitteessa www.joensuunvirta.fi/joulutori tai käymällä joulutorilla paikan päällä myyntimökkien aukioloaikoina. Joulutorin yhteyteen rakennetun tapahtumatorin ohjelma on valitettavasti koronatilanteen takia peruttu.

Joulutorin myyntimökit ovat avoinna:

vko 50 to-la 10.–12.12. klo 10-17
vko 51 to-la 17.-19.12.klo 10-17
vko 52 ma-ti 21.–22.12.klo 10-17

Joensuun keskustan joulu laajenee Taitokortteliin

Taitokortteli avaa perinteikkään Joulukylän perjantaina 4.12.2020

– Joulutorille ja Taitokortteliin on turvallista tulla jouluostoksille tai pysähtyä hetkeksi nauttimaan rauhallisesta joulutunnelmasta vaikkapa glögin tai kaakaon äärellä. Tai vaikka maistelemaan jouluherkkuja. Valojen alla sekä mökkien keskellä on runsaasti tilaa kierrellä ja tehdä ostoksia turvavälejä pitäen. Pienellä kierroksella kulkija voikin löytää niin persoonallisia pohjoiskarjalaisia käsitöitä pukinkonttiin kuin herkullisia tuliaisia joulupöytään, vihjaa tuottaja Marianne Marttila Taitokorttelista.

Joulukylä yllättää myös vierailijansa vaihtuvin tuottein ja myyjin. Vierailulle on siis syytä poiketa useampana päivänä.

Joulukylä on avoinna:

pe 4.12. klo 10-17
la 5.12. klo 10-16
pe 11.12. klo 10-17
la 12.12. klo 10-16
pe 18.12. klo 10-19
la 19.12. klo 10-16
su 20.12. klo 12-18

Joulun alla on korkea aika välittää lähimmäisistä ja toimia vastuullisesti. Joensuun kaupungin suosituksen mukaisesti Virta ja Taitokortteli suosittelevat kasvomaskin käyttöä joulutorilla ja Joulukylässä vierailtaessa. Pidetään myös huolta hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Joulutori ja Joulukylä tuovat valoa pimeään ja toivottavat kaikki tervetulleiksi nauttimaan aidosta pohjoiskarjalaisesta joulutunnelmasta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.