Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa aloittaa maailman ensimmäinen hikoiluagentti

Joensuussa aloittaa maailman ensimmäinen hikoiluagentti

Joensuun kaupungilla aloittaa työnsä maailman ensimmäinen hikoiluagentti. Agentilla on kunnianhimoinen tehtävä kääntää hikoilun määrä kaupungissa nousuun ja varmistaa, että hikoilu kuuluu Joensuussa kaikille! Tätä tehtävää hikoiluagentti toteuttaa antamalla kaupunkilaisille ilmaisia neuvoja liikunnan lisäämiseen ja innostamalla heitä liikkumaan.

Hikoiluagentti on Joensuun kaupungin ja Itä-Suomen liikuntaopiston yhdessä ideoima matalan kynnyksen palvelu. Hikoiluagenttina toimii joensuulainen liikuntaneuvoja ja personal trainer Mari-Ann Nykänen. Hikoiluagentin tavoitteena on herättää ihmiset huomaamaan, että pienilläkin elämäntapamuutoksilla voi olla isoja vaikutuksia. Hikoiluagentin neuvontapalvelu on ilmainen. Hikoiluagenttiin saa yhteyden verkkosivustolla www.helppohikoilla.fi.

Hikoiluagentti on osa Urheilukaupunki Joensuu -ohjelmaa, joka lanseerattiin Joensuussa parhaillaan käynnissä olevien Kalevan Kisojen yhteydessä.

– Joensuulaisten hikiliikunnan määrä on laskussa ja me tarvitsemme uusia käytännön tekoja ihmisten liikkumisaktiivisuuden lisäämiseksi. Kaupungissa on paljon hienoja liikuntapaikkoja, joita voisi käyttää ahkeramminkin. Tähän myös urheilukaupungin ohjelma tähtää. Hikoiluagentti auttaa joensuulaisia löytämään itselle sopivan liikkumisen tavan, taustoittaa Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

– Minulta voi kysyä apua missä tahansa liikkumiseen ja hikoiluun liittyvässä asiassa. Yhteyttä voi ottaa helppohikoilla.fi-sivun kautta, jossa jokainen voi tehdä oman hikimittauksen varta vasten luodulla hikimittarilla, Joensuun uusi hikoiluagentti Mari-Ann Nykänen jatkaa.

Hikoiluagentin lanseeraus valtakunnallisten Kalevan Kisojen yhteydessä liittyy Joensuun edistämiseen urheilukaupunkina. Uusi strategia korostaa urheilun ja liikunnan merkitystä kaupungin kehittämisessä ja Urheilukaupunki Joensuu -ohjelma linjaa urheilun edistämisen toimet tuleville vuosille.

Ohjelman tavoitteena on parantaa Joensuun veto- ja pitovoimaa liikunnan ja urheilun avulla. Tämä tapahtuu kehittämällä tasapuolisesti olosuhteita ja mahdollisuuksia niin terveysliikuntaan kuin tavoitteelliseen urheiluun sekä lisäämällä yhteistyötä liikunnan ja urheilun saralla ja vahvistamalla liikuntaosaamista kaupungissa.

– Haluamme, että Joensuussa on kaikkien helppo hikoilla ja että kaupunki tunnetaan monipuolisena liikuntakaupunkina ja menestyvänä urheilukaupunkina, jatkaa strategiajohtaja Laakkonen.

Hikoiluagentti tavattavissa Kalevan Kisojen kisatorilla

Hikoiluagentin voi tavata Kalevan Kisojen aikaan kaikille maksuttomalla kisatorilla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina 5.–7. elokuuta kello 11–17. Kisatorilla on tarjolla paljon ilmaista ohjelmaa. Lukuisat seurat esittelevät toimintaansa ja tarjoavat lajikokeiluja. Joensuun kaupungin pisteellä myös lapset voivat kokeilla voimailua. Mallia suorituksiin antaa pisteellä vieraileva Suomen vahvin mies Mika Törrö. Myös keihäänheittäjä Lassi Etelätalo vierailee kisatorilla.

Urheilukaupunki Joensuun kumppaneina pisteellä ovat Itä-Suomen yliopisto sekä Joensuun Urheiluakatemia. Pisteellä on tavattavissa myös Urheiluakatemian urheilijoita, jotka kertovat tavoitteellisen urheilun ja korkeakouluopiskelun yhdistämisestä Joensuussa. Mukana ovat ampumahiihtäjä Elias Erkkilä (5.8. klo 13.30–15.00), lentopalloilija Sini Kesänen (5.8. klo 15–16.30), ampumahiihtäjä Jonni Mukkala (6.8. klo 13–15) sekä suunnistaja Raisa Rantanen (7.8. klo 12–14). Kisatorin ohjelma on osoitteessa kalevankisat.fi.

Kisatorin vierailun lisäksi Mika Törrö Suomen menestyneimpänä, kookkaimpana ja moninkertaisena Suomen vahvimpana miehenä avaa Kalevan Kisoissa miesten kuulantyönnön finaalin perjantaina 5. elokuuta noin kello 18 alkaen.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.