Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa äänestetään Niittylahdenrannan ulkoilureitin valaisun ja Reijolan pulkkamäen kunnostamisen välillä

Joensuussa äänestetään Niittylahdenrannan ulkoilureitin valaisun ja Reijolan pulkkamäen kunnostamisen välillä

Joensuun kaupunki kartoittaa kyselyllä asukkaiden näkemystä siitä, pitäisikö Niittylahdenrannan ulkoilureitille lisätä valaistusta vai käytetäänkö raha Mulonmäen mäenlaskupaikan kunnostamiseen.

Joensuun kaupunki on varannut tämän vuoden investointiohjelmaan määrärahan Niittylahden opiston hiihtoladun valaistukselle. Alueen puistoreitistölle tehtiin laaja perusparannus vuonna 2020. Tänä vuonna reitille on tulossa pienempiä parannuksia ja niiden lisäksi valaistusta oli tarkoitus lisätä noin kilometrin pituiselle kolmiolenkille.

Asukkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella on kuitenkin pohdittu, onko Pyhäselän pitäjän alueella kolmiolenkin valaisua kiireellisimpiä kunnostusta vaativia liikuntapaikkoja.

– Mulonmäen lähiliikuntaolosuhteiden parantamista on toivottu paljon ja alueen kehittämisestä on tehty myös kuntalaisaloite, taustoittaa vastaava puutarhuri Jari Huikuri. Sekä mäenlaskupaikkaa, että hiihtolatua käyttävät myös muut kuin aivan lähellä asuvat joensuulaiset. Koska valaistuksen lisäämisen ja mäenlaskupaikan kunnostamisen hintalappu on suunnilleen sama, päätimme antaa asukkaiden valita, kumpaan rahat käytetään, Huikuri jatkaa.

Niittylahdenrannan ulkoilureitille ja beach volley -kentälle on tehdään joka tapauksessa pieniä parannuksia, äänestys koskee ainoastaan valaistuksen rakentamista.

Kyselyyn voi vastata verkossa tai paperisena Pyhäselän palvelupisteellä 9.6.2024 saakka. Kyselyyn pääsee tästä. Se on myös osoitteessa joensuu.fi/kyselyt.

Kaupungin suunnitelmista Reijolan alueen lähiliikuntapaikkojen kehittämiseksi järjestettiin tammikuussa 2023 keskustelutilaisuus. Alueen kehittämisessä keskeistä on mäen turvallisuuden parantaminen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.