Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun vesi: Omaa vedenkulutusta voi seurata reaaliajassa etäluettavalla vesimittarilla

Omaa vedenkulutusta voi seurata reaaliajassa etäluettavalla vesimittarilla

Joensuun Vesi on ottanut syyskuussa toisena vesilaitoksena Suomessa kuluttajien käyttöön vedenkulutuksen sähköisen seurantapalvelun, Vesiportaalin. Asiakas, jonka kiinteistöön on asennettu etäluettava vesimittari, voi seurata Vesiportaalista omaa vedenkulutustaan reaaliajassa.

Palvelu mahdollistaa asiakkaalle automaattisen hälytyksen sähköpostiin mahdollisista vesivuodoista tai auki jääneestä hanasta. Tarjolla on myös mobiilisovellus, joka toimii Android-älypuhelimilla. Omaa vedenkulutusta voi seurata Vesiportaalista viimeisimmän vuorokauden näyttävästä kuvaajasta. Lisäksi vedenkulutus näkyy viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Kulutustiedot päivittyvät palveluun tunnin välein.

Tällä hetkellä etäluettavia vesimittareita on käytössä noin 2 500 kappaletta osittain kantakaupungissa ja lähes kattavasti Enossa sekä Uimaharjussa. Seuraavassa vaiheessa vesimittareiden uusintaohjelma etenee Pyhäselässä muun muassa Reijolassa. Joensuun Vesi on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joiden kiinteistölle etäluettava vesimittari vaihdetaan, joten se ei vaadi asiakkaalta erillistä yhteydenottoa. Etäluettavan vesimittarin tunnistaa mm. siitä, että siinä on digitaalinen näyttö, joka varoittaa myös mahdollisista vesijohtovuodoista ja se on Kamstrupin valmistama.

Mahdollisuus vedenkulutuksen seuraamiseen reaaliajassa laajenee sitä mukaa, kun etäluettavien vesimittarien ja radioverkon asennukset etenevät. Vesiportaali-palvelun toimittaa hyvinkääläinen Elkome Oy. Toimintaohjeet Vesiportaali-palvelun käyttöönottamiseksi löytyvät Joensuun Veden nettisivuilta.

Joensuun Vesi on asentanut etäluettavia vesimittareita asiakkailleen vuodesta 2019. Kaikkiin uusiin rakennuskohteisiin asennetaan etäluettava vesimittari ja olemassa oleviin kiinteistöihin sellainen vaihdetaan viimeistään, kun mittarin vaihtoväli tulee täyteen. Mekaanisilla mittareilla vaihtoväli on kymmenen vuotta. Kaikkien Joensuun Veden asiakkaiden vesimittareiden vaihtoon menee vielä noin 6–8 vuotta. Joensuun Vesi uusii mittareita pääsääntöisesti kaupunginosa kerrallaan. Asennustyötä tekevät Joensuun Veden oman henkilökunnan lisäksi myös Lämpökarelia Oy:n asentajat.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.