Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun varhaiskasvatuksen perheitä tuetaan päivystysnumeroissa

Joensuun varhaiskasvatuksen perheitä tuetaan päivystysnumeroissa

Joensuulaisperheitä, joiden lapset ovat varhaiskasvatuksen palveluiden piirissä, tukee arjen jaksamisessa ja erilaisissa muutostilanteissa perheohjauksen tiimi. He tulevat avuksi vanhemmille muun muassa lasten kasvatukseen, vanhemmuuteen ja perhe-elämään liittyvissä huolissa.

Ohjaajiin voi ottaa yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä ja saada ratkaisukeskeistä apua ja tukea.

Normaalioloissa tiimiin kanssa sovitaan tapaaminen kasvokkain, mutta nyt palvelua on tehostettu niin, että perheohjaajat vastaavat puhelimiinsa päivystyksenomaisesti.

Perheohjaajien yhteystiedot ovat Jaana Koponen puh. 050 570 7961, Raili Airaksinen puh. 050 408 3646 ja Leena Lappalainen puh. 050 478 4439.

– Kaikilla lapsiperheillä on elämänvaiheita, jolloin voi tuntua, että omat voimavarat eivät riitä arjen pyöritykseen ja seinät niin sanotusti kaatuvat päälle. Perheiden arki on koronan aiheuttamien poikkeusolojen takia mullistunut ja neuvojen ja tuen tarve voi olla vielä tavallista suurempi. Päivystävillä puhelimilla haluamme varmistaa, että perheet saavat tarvitsemaansa tukea nopeasti myös nyt, kun kasvokkaiset tapaamiset eivät ole mahdollisia, kertoo päiväkodinjohtaja Sari Kurki.

Varhaiskasvatuksen perheohjaus on työtä, joka tähtää kaikkina aikoina vanhemmuuden vahvistumiseen ja perheen voimavarojen lisääntymiseen. Työ on luottamuksellista varhaiskasvatuksen palvelua kaikille sitä tarvitseville varhaiskasvatuksen asiakasperheille.

– Mikäli vaikuttaa siltä, että perheohjaukseen tarvitaan lisäresurssia, meillä on valmius vahvistaa tiimiä ja näin varmistaa perheille se tuki ja apu, jota he näiden poikkeusolojen takia voivat tavallista enemmän tarvita, sanoo kehittämispäällikkö Päivi Turkia.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.