Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun vappua vietetään virtuaalisesti – torilla voi tehdä pikaostoksia

Joensuun vappua vietetään virtuaalisesti – torilla voi tehdä pikaostoksia

Kokoontumisrajoitukset eivät anna vappuunkaan poikkeusta, joten Joensuun vappua vietetään virtuaalisesti. Joensuun kaupunki on koostanut virtuaalisen vapun etätapahtumat ja tempaukset verkkosivustolleen osoitteeseen www.joensuu.fi/vappu

Perinteitä kunnioitetaan käytössä olevin keinoin – verkossa. Joensuun vappusivulta löytyvät vapputapahtumien ajankohdat ja linkit. Sisältöjä on niin vappuaatolle kuin vapunpäivällekin. Vappuviikon mittaan sivusto voi vielä täydentyä ja myös pienet muutokset ovat mahdollisia.

– Vaikka joudumme verkon kautta vappua viettämään, Joensuun vapun tekevät silti perinteikkäät toimijat. Mukana on muun muassa vanhojen autojen kulkue, piknik-konsertti, vappupuheet ja seppeleenlaskut – sillä erotuksella vain, että tänä vuonna näitä kaikkia seurataan kotisohvalta, kertoo tuottaja Teemu Laasonen Joensuun kaupungilta.

– Joensuun kauppatori on auki vappuaattona ja vapunpäivänä, mutta torille on syytä tulla vain ostoksille. Muutoin vappu tulee viettää tänä vuonna kotona, kertoo Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

– Toki toreilla voi käydä asioimassa, mutta asioinnin jälkeen on syytä siirtyä kotioloihin. Voimassaolevien kokoontumisrajoitusten myötä yleisille alueille, kuten toreille, ei voi jäädä viettämään aikaa ja sitä valvoo poliisi, päättää Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Torimyynti on siis vappuna sallittu, mutta toritoimijoille on annettu myyntitoimintaa koskevat erilliset ohjeet. Asiakaspaikkoja ei saa olla käytössä ja tarpeetonta oleilua julkisilla paikoilla täytyy välttää. Perinteisiä vapputapahtumia ei siis ole luvassa, mutta itsessään torimyyntiä ei ole kielletty. Ohjeet toritoimijoille on koottu samaiselle vappusivulle www.joensuu.fi/vappu

Vappuun liittyviä virtuaalitapahtumavinkkejä otetaan mielellään vielä vappuviikolla vastaan sähköpostitse osoitteeseen teemu.laasonen@joensuu.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.