Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun uuden toimintapuiston ideointi käynnistetään kyselyllä

Joensuun uuden toimintapuiston ideointi käynnistetään kyselyllä

Joensuuhun on suunnitteilla uusi toiminnallinen puisto, jossa on tekemistä ja ajanviettomahdollisuuksia niin perheen pienimmille kuin isommillekin käyttäjille. Monipuolinen puisto suunnitellaan palvelemaan myös matkailijoiden tarpeita.

Puiston toiminnallisuuksia ja palveluita ideoidaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja suunnittelu polkaistaan käyntiin nyt. Kaupunkilaisten mielipiteitä ja toiveita puistosta kerätään maaliskuun puoliväliin asti kyselyllä.

– Nyt on lupa unelmoida ja toiveenamme on kuulla niitä villeimpiäkin ideoita! Eri ikäisillä, eri asioista kiinnostuneilla kävijöillä on varmasti monenkirjavia toiveita puistosta. Mitä enemmän ideoita listataan, sen parempi, kannustaa kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

– Kyselyn avulla voi jättää ehdotuksia puiston toiminnallisuudesta, mutta kaupunkilaisten toivotaan kertovan myös yleisiä ideoita puiston ympärivuotisesta hyödyntämisestä, esteettömyydestä, turvallisuudesta, valaisusta sekä puiston muista palveluista. Kaikki ideat ovat tervetulleita, Pyykkönen täsmentää.

Unelmien toimintapuiston kysely on osoitteessa www.asukkaidenjoensuu.fi. Vastauksia kerätään 14. maaliskuuta asti.

Kyselyn valmistuttua kaupunki järjestää työpajoja kaupunkilaisten kanssa myöhemmin keväällä. Puiston suunnitteluun otetaan mukaan myös paikallisia yrityksiä ja järjestöjä, sillä onnistuessaan puisto tarjoaa mahdollisuuksia myös yrityksien ja järjestöjen palveluille.

Puisto suunnitellaan vuoden 2021 aikana ja rakentaminen käynnistyisi vuonna 2022. Alustavien suunnitelmien mukaan uusi puisto sijoittuisi keskustan alueelle.

– Turussa on Seikkailupuisto, Lahdessa Launeen keskuspuisto, Savonlinnassa ja Tampereella Pikku Kakkosen leikkipuistot. Joensuusta oma isompi puisto puuttuu, ja sellainen meille täydellisesti istuu. Tehdään meille semmoinen yhdessä, Pyykkönen täydentää.

Kuvia puiston välineistä