Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun toreja halutaan elävöittää – kaupunki myöntää tukea toritapahtumille

Joensuun toreja halutaan elävöittää – kaupunki myöntää tukea toritapahtumille

Joensuun kaupunki haluaa aktivoida ja elävöittää kaupungin eri torialueita. Järjestöt ja muut toimijat voivat hakea tapahtumien järjestämiseen Torien timantti -pientapahtumatukea, jonka haku alkaa 27. tammikuuta.

Torien timantin toivotaan innostavan hakijoita toteuttamaan toreille laajalla kirjolla erilaisia ja eri kohderyhmille tarkoitettuja uusia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja.

Tukea voi saada 1 000 tai 500 euroa. Se on tarkoitettu pääsymaksuttomille yleisötilaisuuksille, jotta torien tapahtumat olisivat mahdollisimman monen saavutettavissa. Pientapahtumatukea voi hakea niin Kauppatorin, eri kaupunginosien kuin maaseututorien tapahtumien toteutukseen. Pientapahtumatuella halutaan kannustaa eri kohderyhmille tarkoitettuja tapahtumia.

– Kokeilimme viime vuonna Torien timantti -hakua ja kokemukset olivat positiiviset. Haluamme tarjota uudelleen mahdollisuuden hakea tukea toritapahtumien, tempauksien ja aktiviteettien toteuttamiseen mahdollisimman matalalla kynnyksellä, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Tukea saivat viime vuonna muun muassa Sirkus Supiaisen kiertävä sirkusfestivaali Uimaharjussa, Fiktion Open Air Kauppatorilla sekä Rantakylän lähiöjuhla. Tukea vuonna 2019 saaneet voivat hakea avustusta tänäkin vuonna.

– Viime vuonna tukea sai yhteensä 12 toteutettua tapahtumaa. Toivomme, että saamme haun kautta paljon ehdotuksia pääsymaksuttomista ja kaikille avoimista tapahtumista eri torialueilla. Vuonna 2020 erityspainopisteenä on tapahtumista tiedottaminen, täydentää Joensuun kaupungin hankekoordinaattori Laura Piiroinen.

Torien timantti -pientapahtumatuki on haettavissa 27.1.–24.2. Päätökset tehdään maaliskuun aikana. Tarkemmat ohjeet sekä haku aukeaa osoitteessa: www.joensuu.fi/torien-timantti.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.