Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun nuorisovaltuustovaalien ehdokkaat selvillä – äänestys alkaa marraskuussa

Joensuun nuorisovaltuustovaalien ehdokkaat selvillä – äänestys alkaa marraskuussa

Joensuun vuoden 2020 nuorisovaltuustovaaleissa on ehdolla 43 nuorta. Nuorisovaltuustoon valitaan 40 jäsentä, joista 20 ovat varsinaisia jäseniä ja 20 varajäseniä. Tänä syksynä nuorisovaltuustoon pystyi asettumaan ehdolle Joensuussa kirjoilla olevat 2002–2007 syntyneet nuoret.

– Ainakin kahdet viimeisimmät vaalit ovat menneet niin, että kaikki hakijat ovat päässeet nuorisovaltuustoon eikä ole saatu täyttä 40 henkilön kokoonpanoa. Hienoa, että nuoret ovat nyt aktivoituneet ja hakijoita on aiempaa suurempi määrä, nuorisovaltuuston vaalityöntekijä Ella Kallela iloitsee.

Nuorisovaltuustoon asettui ehdolle nuoria lähes kaikista kouluista ja ikäluokista. Ehdokkaiden esittelyt julkaistaan ensi viikon keskiviikkona 21.10. nuorisovaltuuston verkkosivuilla osoitteessa: joensuu.fi/nuorisovaltuustovaalit.

– On hyvä, että nuorisovaltuusto koostuu eri-ikäisistä nuorista. Näin saadaan mahdollisimman monen nuoren ääni kuuluviin, Kallela toteaa.

Äänestys alkaa marraskuussa

Nuorisovaltuustovaaleissa pääsevät äänestämään Joensuussa kirjoilla olevat 2002–2007 syntyneet nuoret. Äänestys alkaa marraskuun 4. päivä ennakkoäänestyksellä kauppakeskus Iso Myyssä. Varsinaiset vaalit ovat koululla: 10. marraskuuta yläkouluilla ja 11. marraskuuta toisen asteen oppilaitoksissa.

Äänestystulokset julkaistaan 13.11. ja uusi nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa tammikuussa 2021.

– Tavoitteena on, että hienon ehdokasmäärän lisäksi saadaan myös iso äänestysprosentti, Kallela summaa.

Nuorisovaltuusto muodostuu vaaleilla valituista 20 jäsenestä sekä 20 varajäsenestä. Vaalikausi kestää kaksi vuotta, jonka aikana jäsenet kokoontuvat kerran kuussa. Valtuustolaiset muodostavat omia työryhmiään, joissa he järjestävät tapahtumia, tutustuvat uusiin kavereihin ja pääsevät vaikuttamaan nuorten asioihin kaupungissa. Nuorisovaltuusto toimii nuorten edustajana sekä yhteytenä kaupungin päättäjiin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.