Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun nuorisovaltuusto täyttää 20 vuotta – juhlaviikko meneillään

Joensuun nuorisovaltuusto täyttää 20 vuotta – juhlaviikko meneillään

Joensuun nuorisovaltuusto täyttää 20 vuotta ja juhlaviikkoa vietetään 21.–26. lokakuuta.

Juhlaviikko aloitettiin avoimella yleiskokouksella maanantaina. Keskiviikkona 23. päivä vietetään somepäivää, jolloin nuorisovaltuustolaiset viestivät aktiivisesti somessa ja mielipidekirjoituksen merkeissä. Torstaina nuvalaiset jalkautuvat kaupungille, Senioripihaan ja lasten osastolle hyvän mielen toivotusten kera, kun vuorossa on rakkauspäivä.

Viikko huipentuu kutsuvierasjuhliin, joihin kokoontuu vieraita nykyisestä ja menneistä nuorisovaltuustoista, naapurikuntien nuorisovaltuustoista, kansanedustajia, oppilaskuntien hallitusten edustajia ja muita yhteistyökumppaneita.

– Juhlaviikko tekee näkyväksi sen, että nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa, kun heille vaan annetaan mahdollisuus. Juhlaviikko on nuorten itsensä rakentama ja nuorten näköinen, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Iina Laakkonen.

– Kahdessakymmenessä vuodessa nuorisovaltuuston suurimmat saavutukset ovat olleet Erolehti ja Mielenrauhaa-lehti, Jns on the street -tapahtumat, aloitteet ja lausunnot, summaa nuorisoasiamies Jutta Kukkonen.

Aloitteita on tehty muun muassa keskustan mopoparkista, lukiosäästöistä, koulujen ruokalistoista, bussiaikatauluista ja Penttilän treeniportaista. Lausuntoja nuorisovaltuustolta on kuultu viimeisimpänä kaupungin turvallisuussuunnitelmaan ja talousarvioon.

– Minusta suurin juttu oli tänä syksynä, kun kävimme puhumassa kaupunginvaltuustolle. Puhuimme siellä siitä, miksi nuoria kannattaa kuunnella ja minkä takia meidät pitää ottaa huomioon, kertoo puheenjohtaja Iina Laakkonen.

Nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sekä uskonnollisesti sitoutumaton Joensuun kaupungin nuorten toimielin. Valtuusto koostuu 20 varsinaisesta ja maksimissaan 20 varajäsenestä, jotka kokoontuvat kerran kuussa yleiskokoukseen.

Lisää nuorisovaltuustosta: www.joensuu.fi/nuorisovaltuusto

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.