Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Musiikkitalvi järjestetään helmikuussa - juhlavuotta viettävä festivaali toteutetaan kahdessa osassa

Joensuun Musiikkitalvi järjestetään helmikuussa - juhlavuotta viettävä festivaali toteutetaan kahdessa osassa

Joensuun Musiikkitalvi järjestetään jo 40. kerran! Juhlavuoden festivaali toteutetaan kahdessa osassa. Ensimmäinen konserttikokonaisuus järjestetään 24.-28.2. ja toinen 12.6, jolloin festivaali jatkuu vielä kahden tapahtuman verran. Musiikkitalven järjestää Joensuun kaupunginorkesteri yhdessä paikallisten musiikkitoimijoiden kanssa. Festivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2021 toimii kapellimestari Eero Lehtimäki.

Juhlavuoden esiintyjäkattaus tarjoaa vaikuttavia musiikkielämyksiä laidasta laitaan. Mukana jo aikaisemmilta vuosilta tutut yhteistyötahot, Joensuun konservatorio, Jazzkerho-76, Virta Ensemble, Tuomas Pyrhönen ev.lut seurakunta, sekä Joensuu Big Band jonka solistina Musiikkitalven konsertissa esiintyy jazzlaulaja Aili Ikonen.

Lisäksi esiintymässä kansanmusiikkiyhtye Frigg, sekä Tellu Turkan luotsaama Sisaruet-kuoro. Juhlavuoden kunniaksi Joensuun Musiikkitalvi järjestää kesäkuussa koko perheen toritapahtuman. Tapahtuman juontaa Teatteri Traktori, esiintymässä mm. JOY-kuoro, sekä Konservatorion lasten ja nuorten kuoroja.

Joensuun Musiikkitalvessa kuullaan kaksi kantaesitystä, jotka ovat nähtävillä videotallenteina Joensuun Musiikkitalven nettisivuilla. Helsinkiläisen säveltäjän Cecilia Damströmin sävellys Nixus op. 75 on nähtävillä 26.28.2.2021. Teoksen esittää Joensuun kaupunginorkesteri ja johtaa Eero Lehtimäki.

Toinen kantaesitys Karelian Suite kuullaan Karjalan tasavallan filharmonian esittämänä. Konsertin johtaa Alexey Nyaga ja se on nähtävillä 28.2.7.3.2021.

Kantaesitykset tarjoaa Big Music for Small Cities -hanke. Hanketta tukee Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelma ja sitä rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Vallitseva koronatilanne on vaikuttanu myös Joenuun Musiikkitalven suunnitelmiin. Suurin osa konserteista nähdään videotallenteina tai live stream -konsertteina, joihin linkit löytyvät Musiikkitalven nettisivuilta. Sivuilta löytyvät myös tarkemmat ja päivitetyt tiedot kaikista konserteista. Vain muutamaan konserttiin myydään lippuja paikan päälle max. 20 lippua/konsertti.

Suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan ja pelko siitä voimmeko toteuttaa festivaalia ollenkaan, on ollut vahvasti läsnä, mutta haasteet on tehty voitettaviksi. Tahdomme tarjota ihmisille sykähdyttäviä ja toivottavasti myös voimauttavia musiikkielämyksiä, joita voi kuunnella ja seurata turvallisesti kotoa käsin, Joensuun Musiikkitalven tuottaja Eveliina Pietarinen toteaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.