Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun lyseon lukiossa ja Pataluodon koulussa käyttöön maskit – Nepenmäen tiukennetut koronarajoitukset puretaan

Joensuun lyseon lukiossa ja Pataluodon koulussa käyttöön maskit – Nepenmäen tiukennetut koronarajoitukset puretaan

Joensuun lyseon lukiossa ja Pataluodon koulussa on otettu jälleen käyttöön maskeja. Kouluissa on ollut useita korona-altistuksia ja karanteeniin määrättyjä henkilöitä.

Lyseon lukiossa maskit ovat käytössä ykkösluokkalaisilla ja heitä opettavilla. Pataluodossa maskeja käyttävät kuutosluokkalaiset, yläkoululaiset ja koko henkilökunta. Maskeja käytetään myös ensi viikon ajan ja maskit jakaa koulu.

Kuluneiden kahden viikon ajan myös Nepenmäen yhtenäiskoulussa oli käytössä kohdennetut koronarajoitukset. Tilanne on siellä rauhoittunut eikä maskeja enää ensi viikolla käytetä. Samalla Nepenmäen kirjaston koronaohjeistukset palaavat normaaleiksi.

Koronarajoituksia tiukennetaan tilanteen mukaan kohdennetusti

Kaupungin eri palveluissa otetaan jatkossakin harkinnan mukaan käyttöön tiukemmat, kohdennetut koronarajoitukset koronatilanteen niin edellyttäessä.

Kaikkia Joensuun kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan välttää lähikontakteja muihin ja tarvittaessa käytetään kasvomaskia, mikäli palveluissa on ruuhkaa. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsidesiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia.

Kaupungin palveluita käyttäville on koottu turvallisuusohjeet yhteistyössä Siun soten kanssa. Ohjeet ovat osoitteessa www.joensuu.fi/korona/turvallisuusohjeet.