Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Luotsi – uusi yhteistyömalli työttömyyttä vastaan

Joensuun Luotsi – uusi yhteistyömalli työttömyyttä vastaan


Joensuun kaupungin Luotsi -hankkeessa tavoitellaan Joensuun työttömyysprosentin laskua valtakunnalliselle tasolle sekä kehitetään uudenlaista yhteistyömallia työllisyyden edistämiseen. 

Hankkeessa tarjotaan henkilökohtaista valmennusta sekä uudenlaisia palveluita työhön tai koulutukseen suuntaaville joensuulaisille. Eri toimijoiden tarjoamia työllisyyttä edistäviä palveluita kootaan yhteen paikkaan, joka on saavutettavissa matalalla kynnyksellä kaupungin ytimestä.  

Hankkeella on ennaltaehkäisevä työote ja sen palvelut ovat saatavilla riippumatta asiakkaan sen hetkisestä työllisyystilanteesta. Tavoitteena on työttömyyden katkeaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Luotsi-hankkeessa panostetaan työnhakijan ja työnantajan kohtaamisiin sekä kokeillaan uusia lähestymistapoja työpaikkojen synnyttämiseen. Hankkeen avulla myös työnantajalla on mahdollisuus löytää itselleen huipputekijöitä.

Joensuun Luotsi – monialainen palvelualusta kaikenikäisille -hanke on saanut noin kahdeksan miljoonan euron ESR-rahoituksen vuosille 2019–2022.