Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun lukioissa tutustumispäiviä alkuvuonna – yhteishaku alkaa helmikuussa

Joensuun lukioissa tutustumispäiviä alkuvuonna – yhteishaku alkaa helmikuussa

Joensuun lukiot järjestävät esittelytilaisuuksia yhdeksäsluokkalaisille ja huoltajille tammi–helmikuussa. Tällä viikolla käynnistyviä tilaisuuksia pidetään sekä paikan päällä kouluilla että etänä.

Yhteishaku toisen asteen opintoihin alkaa 23. päivä helmikuuta ja Joensuussa hakijoilla on valittavanaan viisi monipuolista päivälukiota.

Opinnoissa voi painottaa koulun mukaan vaikkapa urheilua, kansainvälisyyttä, ilmaisutaitoa tai venäjää. Lukioiden tarjontaan voi tutustua uudessa, laajassa verkko-oppaassa osoitteessa www.joensuunlukiot.fi.

Lukioilta muistutetaan, että koronatilanne voi muuttua nopeasti ja myös koulujen tiloihin suunnitellut esittelyt toteutetaan tarvittaessa verkossa. Samoin vierailevien ryhmien kokoon kiinnitetään huomiota.

– Etukäteisilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen vierailua on tänä vuonna erityisen tärkeää, muistuttaa Joensuun yhteiskoulun lukion rehtori Esa Räty.

Joensuun lukioiden esittelytilaisuudet:

Lyseon lukioon (Tiedepuisto, Länsikatu 15) voi tutustua joko eri kohderyhmien omissa tilaisuuksissa tai sopia vierailusta erikseen.

ke 27.1. kello 17.30
Lyseo tutuksi -etätilaisuus kansallisesta ja IB-linjasta kiinnostuneille 9.-luokkalaisille ja huoltajille

Linkit ja tarkempi ohjelma on koulun verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/lyseonlukio.

Päivätilaisuuksiin ilmoittautuminen ja muiden esittelyiden varaaminen Lyseon opojen kautta: anu.kotilainen@edu.joensuu.fi ja miika.kinnunen@edu.joensuu.fi.


Joensuun yhteiskoulun lukioon Jykkiin (Papinkatu 3) voi tutustua tutustumisillassa tai erikseen sopien.

ti 9.2. useita ryhmiä kello 15.30, 17.30 ja 18.30
Tutustumisilta 9.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

Ennakkoilmoittautuminen on osoitteessa https://forms.gle/csyfVM7jRhirX13m7

Muista esittelyistä sopiminen Jykin opojen kautta: anne.lukkarinen@edu.joensuu.fi, katri.kuosmanen@edu.joensuu.fi tai jenni.kervinen@edu.joensuu.fi.


Pyhäselän lukiolla (Opettajantie 3 b, Hammaslahti) lukiolaiset ja opo esittelevät lukiota yhdeksäsluokkalaisille yläkoulujen opon tunneilla.

Yksittäiset oppilaat ja huoltajat voivat myös tulla tutustumaan, silloin ilmoittautuminen osoitteisiin aatu.mustonen@joensuu.fi tai sanna.tuomisto@edu.joensuu.fi.


Tulliportin normaalikoulun lukiolla ja Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukiolla (Tulliportinkatu 1) esittelyt pidetään koulujen pienryhmille arkipäivisin ja huoltajat voivat tarvittaessa olla niissä mukana.

Ilmoittautumiset osoitteisiin visa.tuominen@uef.fi, kati.huttu-pantsari@uef.fi ja pekka.kanninen@itasuomenkoulu.fi.

Lisätietoja, ainevalintakortit ja esittelykalvot ovat osoitteessa www.uef.fi/fi/lukio.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.