Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun liukkaista jalankulkukeleistä voi tilata varoitustekstiviestit

Joensuun liukkaista jalankulkukeleistä voi tilata varoitustekstiviestit

Joensuun kaupunki tarjoaa käyttäjille maksutonta tekstiviestipalvelua, joka varoittaa liukkaaksi muuttuneista jalankulkuväylistä. Liukkausvaroituspalvelu toteutetaan yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen kanssa.

Palveluun liittyville lähetetään tekstiviesti, jos jalankulkukeli on erittäin liukas tai muuttuu seuraavan 24 tunnin aikana erittäin liukkaaksi. Joensuussa tällaisia erittäin liukkaita tilanteita on talven aikana noin kymmenenä päivänä. Paikallista liukkautta puolestaan on talviaikaan lähes päivittäin.

– Kyseessä on ennuste eikä vallitsevan tilanteen arvio. Malli määrittelee jalkakäytävien ja muiden jalankulkualueiden olosuhteita eli onko niillä jäätä, vettä tai lunta. Jalankulun kelimalli luokittelee tilanteen normaaliksi, liukkaaksi ja erittäin liukkaaksi. Näistä vain viimeisestä tapauksesta varoitetaan. Lopullisen päätöksen varoittamisesta tekee aina meteorologi, kertoo Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Sari Hartonen.

– Kaupungin päivystäjät antavat paikallista taustatukea ennusteeseen ilmoittamalla Ilmatieteen laitokselle omat havaintonsa pääkallokeleistä, täydentää Joensuun kaupungin työpäällikkö Petri Ratilainen.

Liukkausvaroitukset tilataan näin:

Varoitusviestejä tulee korkeintaan kolme vuorokaudessa. Jos käyttäjällä ei ole erityistä tarvetta saada viestejä ympäri vuorokauden, hän voi itse määritellä aikavälin, jolloin viestejä ottaa vastaan.

Jos varoitukset haluaa saada esimerkiksi vain kello 9–21, lähetetään viesti jalankulku joensuu 9 21 (jalankulku välilyönti joensuu välilyönti 9 välilyönti 21) numeroon 16 167. Tällöin saa esimerkiksi aamuyöllä kello 3.00 tehtävästä varoituksesta viestin vasta aamuyhdeksältä.

Jos taas haluaa saada viestit heti, kun Ilmatieteen laitos ne lähettää, varoitukset tilataan samasta numerosta 16 167 lähettämällä siihen viesti jalankulku joensuu (jalankulku välilyönti joensuu).

Palvelun voi lopettaa lähettämällä viestin jalankulku sulje samaiseen numeroon 16 167.

Joensuun kaupungilla oli sama tekstiviestipalvelu käytössä viime vuonna. Aiemmin palvelun tilanneiden ei tarvitse tilata sitä uudelleen vaan tilaus on edelleen voimassa, jollei sitä ole itse lopettanut.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.