Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kulttuuripalkinnon saajia ja Arjen sankareita ehtii vielä ehdottaa

Joensuun kulttuuripalkinnon saajia ja Arjen sankareita ehtii vielä ehdottaa

Joensuu-päivänä 29. marraskuuta palkitaan ansioituneita joensuulaisia roppakaupalla useissa eri kategorioissa. Kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajiksi pyydetään ehdokkaita kaupunkilaisilta. Arjen sankareita palkitaan viisi, joten ehdokkaita toivotaan edelleen niin Enon, Pyhäselän, Tuupovaaran, Kiihtelysvaaran kuin kantakaupungin alueelta.

Molempiin palkintoihin on saatu jo erinomaisia ehdokkaita, mutta etenkin Arjen sankarit -palkinnon saajiksi toivotaan ehdokkaita vielä lisää.

– Moni antaa sitä kalleimpaansa eli aikaansa yhteisen hyvän tekemiseen esimerkiksi toimimalla vapaaehtoisena tai aktiivisesti muuten eri järjestöissä. Tämä ei ole itsestään selvää, kun korona on verottanut vapaaehtoisten määrää ja osallistumisen tapoja. Yhteisen hyvän tekijöitä on ollut varmasti entistä haastavampaa löytää, mutta näitä hyväntekijöitä haluamme esiin. Uskon, että ehdokkaita löytyy joka pitäjästä, sanoo markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Palkittavia voi ehdottaa 15. marraskuuta asti osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva tai paperilomakkeella kaupungin palvelupisteillä.

Arjen sankarit -palkinnoilla muistetaan viittä joensuulaista, jotka antavat aikaansa muille ja tekevät pyyteetöntä työtä toisten hyväksi. Palkinnon suuruus on 500 euroa sankaria kohden. Palkinto lanseerattiin Joensuun kaupungin 170-vuotisjuhlavuonna.

Joensuun kulttuuripalkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Palkinnon suuruus on 3 000 euroa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.