Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun koulut siirtyneet etäopetukseen – kouluissa etäopetus otetaan positiivisena haasteena

Joensuun koulut siirtyneet etäopetukseen – kouluissa etäopetus otetaan positiivisena haasteena

Joensuulaiset koulut ovat innolla aloittaneet etäopetuksen. Suurin osa opettajista on siirtynyt etätyöhön maanantaista 23.3. alkaen, jolloin lähiopetuksessa oli 147 oppilasta. Tämä on noin 8 prosenttia perusopetuksen esi- ja alkuopetuksen sekä erityisen tuen päätöksen saaneista oppilaista. Opettajista puolestaan työskentelee lähes kaikki ja poissaolevana on vain muutamia opettajia.

– Meillä ei ole aiempia kokemuksia näin laajasta etäopetuksesta, joten olen ylpeä henkilökuntamme asenteesta oppia uutta. Erittäin vahvasti toivon, että oppilaiden, opiskelijoiden ja opettajien intoa uusien opetus- ja oppimismenetelmien käytössä ei latisteta esimerkiksi erilaisilla some- ja tekstiviestipalstoilla. Kaikki tekevät varmasti parhaansa ja tilanne on uusi meille kaikille, lisää koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Valtioneuvosto antoi perjantaina 20.2.2020 asetuksen lähiopetuksen järjestämisestä. Valtioneuvosto edelleen suosittaa vahvasti etäopetukseen osallistumista lähiopetuksen sijaan, sillä näin saadaan rajoitettua lähikontakteja ja hillitään pandemian leviämistä. Mikäli oppilas haluaa palata lähiopetukseen, tulisi siitä ilmoittaa koululle vähintään kaksi päivää ennen lähiopetuksen aloittamista. Näin koulu tilaa oikean määrän ruokaa ja järjestää koulukuljetukset. Joensuun kaupungin koulutuspalvelut ovat tiedottanut aiheesta koteihin.

– Olen iloinen, että tässä tilanteessa Siun Soten henkilökunta ja kaupungin nuorisopalvelut ovat koulutuspalvelujen mukana tukemassa lapsiamme ja nuoriamme. Olemme voineet tiedottaa koteihin ja nuorille avatuista somekanavista ja puhelinpalveluista. Lisäksi lieveilmiöiden ennaltaehkäisyyn on jalkautunut työntekijöitä kaupungin nuoriso- ja koulutuspalveluista, jatkaa Kauppinen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.