Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun koulut kysyvät palautetta etäopetuksen järjestelyistä

Joensuun koulut kysyvät palautetta etäopetuksen järjestelyistä

Joensuun koulutuspalvelut kysyvät huoltajilta ja oppilailta sekä opettajilta ja henkilökunnalta palautetta etäopetuksen järjestelyistä. Valtakunnallisesti koulut siirtyivät pikatahdilla antamaan etäopetusta koronaviruspandemiasta johtuen. Näillä näkymin poikkeusolojen koulutusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13.5. saakka ja opetusministeri Li Andersson kehotti kouluja varautumaan etäopetukseen kevään loppuun saakka.

– Etäopetusaika on varmasti ollut haastavaa oppilaille ja opiskelijoille, kotiväellä sekä henkilökunnalle. Meidän on syytä tarkasti arvioida, missä asioissa olemme onnistuneet ja mihin asioihin meidän tulee jatkossa erityisesti kiinnittää huomiota. Tästä syystä kysely tehdään hyvin laajasti, taustoittaa Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Kysely on jaettu tänään oppilaille ja huoltajille Wilman kautta. Opettajille ja henkilökunnalle kysely on toimitettu sähköpostitse. Kyselyyn tulee vastata viimeistään tiistaina 7. huhtikuuta. Kyselyssa pyydetään vastaajaa arvioimaan etäopetuksen järjestelyjä, tiedotuksen onnistumista ja pyydetään nimeämään keskeisiä kehityskohtia tai pulmia. Kyselyn tulosten sekä koulujen ja opettajien saaman palautteen pohjalta suunnitellaan loppukevään opiskeluun liittyvät järjestelyt ja luodaan pysyvämmät rutiinit.

– Toivon, että tämän kyselyn ja tarkempien suunnitelmien jälkeen oppilaiden, opiskelijoiden ja kotien sekä opettajien taakka kevenee. Vaikka olen kuullut, että muista kaupungeista on tullut palautetta joensuulaisten hyvästä fiiliksestä ja työskentelystä, niin haluamme kehittää etäopiskelua ja -opetusta entistä paremmaksi, jatkaa Kauppinen.

Myös esiopetuksen järjestelyjä selvitetty kyselyllä

Myös varhaiskasvatuspalvelut ovat toteuttaneet kyselyn esiopetuksen järjestelyistä. Kyselyn vastausaika päättyy perjantaina 3. huhtikuuta. Alustavien vastauksien perusteella vanhemmat ovat pääsääntöisesti olleet tyytyväisiä esiopetuksen etäjärjestelyihin. Koulutehtäviä on tullut sopivasti ja ne ovat olleet lapsille mieluisia.

– Toki tilanne on ollut kaikille perheille haastava ja se kuuluu myös palautteessa. Henkilökohtaisia yhteydenottoja toivottiin enemmän ja tähän suuntaan pyritäänkin jatkossa toimintaamme kehittämään. Huolena on tuotu myös esille, miten tulevan koululaisen kouluun tutustuminen järjestyy, kertoo päiväkodin johtaja Mia Gröhn.

– Etänä esiopetuksen sisällöllinen toteuttaminen on haasteellisempaa kuin perusopetuksessa. Ja näin ollen vanhemmat voivat olla huojentunein mielin ja keskittyä eskarilaisen kanssa arjen taitoihin, ulkoiluun sekä muuhun yhdessä oloon – kaikille siis armollisuutta ja huolenpitoa, jatkaa Gröhn.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.