Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun koulut järjestävät teemapäivän, jolla kannustetaan ilahduttamaan lähimmäisiä

Joensuun koulut järjestävät teemapäivän, jolla kannustetaan ilahduttamaan lähimmäisiä

Joensuun koulut järjestävät keskiviikkona 1.4. yhteisen kaikkia oppilaita koskevan teemapäivän, jonka aikana oppilaita kannustetaan ilahduttamaan läheisiään. Päivän tarkoituksena on hiukan hengähtää ja tehdä mukavia tekoja arkisen aherruksen vastapainona. Joensuun koulujen oppilaita pyydetään esittämään viisi erilaista tapaa, joilla läheisiä voi ilahduttaa koronakriisin aikana.

Me kaikki tarvitsemme välillä tsemppausta, varsinkin tällaisina vaikeina korona-aikoina. Tästä syystä haluamme kannustaa oppilaita löytämään uusia tapoja ilahduttaa läheisiään. Jätämme keskiviikkona akateemisen opiskelun ja opettamisen vähemmälle ja keskitymme kasvatustehtävään, joka on osa koulun perustehtävää. Kotiväkikin saa luonnollisesti osallistua teemapäivään, jos vain pystyy, taustoittaa koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Joensuun koulutuspalveluiden mediakeskus on koostanut teemapäivään kouluastekohtaisesti vinkkejä ja sisältöjä, joita koulut hyödyntävät oman teemapäivän toteutuksessa.

Olemme koostaneet erilaisia läsnäoloharjoituksia kouluille hyödynnettäväksi. On myös mahdollista jakaa omia ilahduttavia runoja, loitsuja ja räppejä. Tärkeintä on keksiä itselle sopiva tapa ilahduttaa läheistä lähellä tai kaukana, jatkaa Kauppinen.

Joensuun kaupungin kouluissa yhtenä painopisteenä on positiivinen pedagogiikka ja teemapäivällä luodaan malleja sisäisen motivaation kehittämiseen.