Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun konservatorion rakennushanke käynnistyy

Joensuun konservatorion rakennushanke käynnistyy

Joensuun kaupunginhallitus päätti joulukuussa 2019 vuokrata konservatoriolle tilat yliopistokampukselle Carelia-salin taakse rakennettavasta uudisrakennuksesta.

Rakennuttaja ja vuokranantaja on yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö. Carelia-salin ja muut yliopistokampuksen rakennukset sekä maapohjan omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Itä-Suomen yliopisto on tiloissa päävuokralainen ja kaupunki Carelia-salin osalta alivuokralainen.

Kokonaisuuteen on liittynyt myös muiden näiden toimijoiden välisten sopimusten päivitykset, jotka on nyt saatu valmiiksi.

Maanrakennustyöt alkavat heti toukokuussa ja konservatorion odotetaan valmistuvan ensi vuoden loppuun mennessä.

– Olen erittäin iloinen, että tämä hanke lähtee liikkeelle, toteaa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Konservatorion nykyiset tilat ovat jo kauan olleet käyttöikänsä päässä, sali ei ole esteetön ja uusista tiloista on haettu ratkaisua jo kymmenen vuotta. Lisäksi tällaisena poikkeusaikana on erittäin hyvä saada investointeja liikkeelle, Karjalainen jatkaa.

Joensuun konservatorion toiminta siirtyy uusiin tiloihin ensi vuoden lopulla. Tilaa tarvitaan kaikkiaan noin 3700 m2. Uudet opetustilat sijoittuvat kiinteistön toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu noin 250-paikkainen musiikkisali ja sadan muusikon harjoitussalin.

Konservatorion tiloista rakennetaan myös suora kulkuyhteys Carelia-salin aulaan. Vuokrasopimus on solmittu 20 vuodeksi.

Joensuun konservatoriossa opiskelee kaikkiaan yli 1 000 oppilasta, joista 65 ammatillisella linjalla, 550 musiikkiopistossa ja 400 musiikkileikkikoulussa.

Opinnoissa voi suuntautua klassiseen musiikkiin, kansanmusiikkiin tai  pop&jazz-musiikkiiin.  Normaalioloissa konservatorio järjestää yli 200 konserttia vuositasolla, joista valtaosa toteutetaan konservatorion saleissa. Tällä hetkellä konservatoriossa toimitaan muiden koulujen tapaan etäopetuksessa.

– Hienoa, että pitkä prosessi on saatu nyt maaliin ja pääsemme jatkamaan toimintaa uusissa, musiikinopetusta varten suunnitelluissa tiloissa, kommentoi konservatorion rehtori Otto Korhonen tietoa rakennushankkeen käynnistymisestä.

– Valtakunnallisestikin ajatellen uusia, musiikinopetukseen suunniteltuja tiloja otetaan käyttöön hyvin harvoin, joten meillä on todellakin aihetta tyytyväisyyteen, Korhonen jatkaa.