Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun keskusta-alueella useita altistumisia – tiedossa myös koulualtistumisia

Joensuun keskusta-alueella useita altistumisia – tiedossa myös koulualtistumisia

Joensuun keskustan alueella on voinut altistua koronavirukselle useissa eri liikkeissä sekä mm. keskustan ja Utran välisillä bussivuoroilla viime viikon aikana. Tiedossa olevat altistumispaikat löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Samaan aikaan samoissa paikoissa olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Karsikon alakoululta Joensuussa asetetaan yhteensä noin 40 henkilöä karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Lisäksi osa oppilaista ohjataan oireseurantaan. Siun sote on suoraan yhteydessä tartunnan saaneen henkilön lähikontakteihin ja koulun kautta on välitetty tieto oireseurantaan ohjatuille.

Lisäksi Joensuusta Tulliportin normaalikoululta reilu 20 henkilöä ja Siikasalmen kristilliseltä koululta Liperistä koko koulu, yhteensä 86 henkilöä, on ohjattu oireseurantaan mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin on Siikasalmelta määrätty kuusi henkilöä.

– Oireseurantaan on ohjattu THL:n ohjeiden mukaisesti henkilöitä, jotka eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen kanssa, vaikka ovat samoissa tiloissa oleskelleetkin. Kyseessä on silloin pienen riskin altistuminen. Lähikontakteilla tartuntariski on suurempi, ja heidät määrätään karanteeniin, selvittää Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Siun soten toiminta-alueella on viikonlopun aikana varmistunut kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen alkuperä on tiedossa kaikissa tapauksista. Kaksi tartunnoista liittyy Ylitorniosta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun, kaksi tartuntaa liittyy ulkomaanmatkaan ja kaksi tartuntaa on saatu muualta Suomesta. Karanteenissa oli maanantaiaamuna yhteensä 182 pohjoiskarjalaista.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.