Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki tukee pientapahtumatuella yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäviä tapahtumia

Joensuun kaupunki tukee pientapahtumatuella yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäviä tapahtumia

Joensuun kaupunki tukee vuonna 2023 yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäviä tapahtumia. Tapahtumajärjestäjät voivat hakea tukea avoimien pientapahtumahakujen kautta. Ensimmäinen haku käynnistyy 1. tammikuuta ja on avoinna helmikuun loppuun saakka. Uudistettu hakuprosessi lisää tapahtumatukien avoimuutta ja luo uusia mahdollisuuksia tapahtumien järjestäjille.

– Olemme vuosittain tukeneet ja olleet kumppanina esimerkiksi eri lajien SM-kisoissa ja viihde- ja kulttuuritapahtumissa. Nyt uudistetun haun myötä toivomme, että tuen piiriin löytää erilaisia osallisuuden kokemuksia ja yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Tukea myönnetään harkinnanvaraisesti talousarvion määrärahojen puitteissa alueen pientapahtumille. Tukea myönnetään pääsääntöisesti kertaluontoisesti Joensuussa järjestettäville tapahtumille riippumatta tapahtumien tyylilajista, luonteesta tai ajankohdasta. Poikkeuksen muodostavat kulttuuri- ja taidetapahtumat sekä suurtapahtumat, joille on erillinen haku.

Pientapahtumatuen hakijana voi olla yhdistys, osuuskunta, säätiö tai yritys. Tapahtumatuki myönnetään kuluvalle kalenterivuodelle.

– Toivomme, että hakemuksissa avataan kuinka tapahtumat yhdistyvät kaupungin imagoon ja arvoihin sekä kerrotaan, kuinka voimme kaupunkina näkyä tapahtumien yhteistyökumppanina, Pyykkönen ohjeistaa.

Ensimmäinen pientapahtumatuen haku on avoinna 1.1.2023–28.2.2023 ja päätökset tuetuista tapahtumista tehdään maaliskuussa. Seuraavat avoimet haut ovat 1.4.–31.5.2023 ja 1.8.–30.9.2023. Kaupunki järjestää tarvittaessa lisähakuja.

Hakulomake ja lisätietoja tuesta löytyy täältä.