Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki suosittaa, että tapahtumajärjestäjät peruvat kaupungissa kesä- ja heinäkuussa järjestettävät suurtapahtumat

Joensuun kaupunki suosittaa, että tapahtumajärjestäjät peruvat kaupungissa kesä- ja heinäkuussa järjestettävät suurtapahtumat

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt kesä- ja heinäkuussa pidettävien suurtapahtumien järjestämiseen liittyvästä suosituksesta. Joensuun kaupunki suosittaa, että tapahtumajärjestäjät peruvat kaupungissa kesä- ja heinäkuussa järjestettävät suurtapahtumat. Kaupunki vapauttaa peruutettujen tapahtumien osalta tapahtumanjärjestäjät maanvuokrista ja muista suoraan tapahtumiin liittyvistä kaupungin perimistä maksuista.

– Tämän hetkisen koronatilannekuvan valossa emme suosittele Joensuussa järjestettävän suurtapahtumia kesä- ja heinäkuussa. Haluamme tällä suosituksella välittää kaupungin kannan tapahtumajärjestäjille, jotta tapahtumajärjestäjät voivat aloittaa omien toimenpiteiden suunnittelun, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Turun kaupunki tiedotti vastaavasta suosituksesta tiistaina 14. huhtikuuta ja mediassa on viime päivinä käyty ajankohtaista keskustelua kesätapahtumien järjestämisestä. Joensuun alueella Puolustusvoimien aluetoimisto tiedotti Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertin perumisesta. Lisäksi aikaisemmin heinäkuussa järjestettävä Popkatu-festivaali ja kesäkuussa järjestettävä yleisurheilun Motonet GP ovat peruneet tapahtumansa. Näin ollen monelle Joensuun seudun tapahtumajärjestäjälle kaupungin suositus ei tullut yllätyksenä.

– Joensuun kaupungin suositus on ymmärrettävä ja odotettu. Olemme käyneet heti kriisin alusta saakka avointa keskustelua viranomaisten kanssa ja olemme arvioineet yhdessä turvallisuusriskiä. Vastuullisena tapahtumajärjestäjänä emme järjestä festivaalia, jos se aiheuttaa terveysriskin. Ilosaarirockin osalta teemme päätöksen, kunhan hallitus antaa pääministerin lupaaman linjauksen uusista yleisötapahtumien rajoituksista, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo.

– Kaikessa toiminnassa mennään turvallisuus edellä ja viranomaisten ohjeita noudattaen. Esitys on erittäin perusteltu ja toimimme vastuullisesti kaupungin suosituksen mukaisesti. Turvallisuusnäkökulmasta olimme jo aiemmin valmistelleet OKR:n siirtoa myöhempään ajankohtaan, ja kaupungin tahtotila varmisti tämän meidän päätöksen, kertoo PKO:n talous- ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis.

– Keskusteluyhteys alueen tapahtumien kanssa on ollut koko ajan hyvä. Monet tapahtumajärjestäjät ovat jo ennakoineet tilannetta ja siirtäneet tapahtumiaan kesä–heinäkuulta toisiin ajankohtiin, jatkaa Pyykkönen.

Joensuun kaupunki solmii vuosittain myös yhteistyösopimuksia alueen suurtapahtumien kanssa. Mikäli tapahtumajärjestäjät peruvat kesä–heinäkuun ajalta suurtapahtumia, voidaan tarvittavat muutokset neuvotella yhteistyösopimuksiin. Mikäli tapahtumia ei voida toteuttaa vuoden 2020 aikana, puretaan voimassaolevat avustuspäätökset ja yhteistyösopimukset.

– Kaupunki pyrkii mahdollistamaan siirtyvien tapahtumien toteutuksen loppuvuoden 2020 aikana, eli luonnollisesti joustamme tapahtumien tarpeiden mukaisesti. Toki seuraamme varmasti kaikki koronakriisin etenemisestä ja viranomaisten ohjeita. Tulevien kuukausien aikana tilannekuva voi muuttuakin. Tärkeää on olla yhdessä samalla kartalla ja pyrkiä ratkaisemaan tapahtumien turvallinen ja oikea-aikainen järjestäminen, toteaa Pyykkönen.