Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki pyytää asiakkaita huomioimaan yleiset turvallisuusohjeet

Joensuun kaupunki pyytää asiakkaita huomioimaan yleiset turvallisuusohjeet

Suuri osa Joensuun kaupungin tiloista ja palveluista ovat olleet suljettuna valtakunnallisista koronarajoitteista johtuen. Kesäkuun alussa Joensuun kaupunki on avannut tiloja ja palveluitaan vaiheittain kaupunkilaisille.

Kaupunki muistuttaa asukkaita ja palveluiden asiakkaita yleisistä turvallisuusohjeista, joiden avulla jokainen palveluiden käyttäjä voi ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Jokaista tiloissa ja palveluissa vierailevaa pyydetään tutustumaan ennakolta kaupungin turvallisuusohjeisiin.

– Olemme koonneet kaupungin verkkosivuille kaupunkilaisille yleiset turvallisuusohjeet. On tärkeää muistaa muutama perusasia, kun kaupungin tiloissa vieraillaan. On tärkeää, että ei tulla kipeänä yleisiin tiloihin, muistetaan riittävät turvavälit, pestään kädet tai käytetään käsihuuhdetta ja suojataan suu yskiessä. Riskiryhmiin kuuluvien on nyt syytä olla erityisen tarkkana ja arvioida palveluiden käyttäminen oman kunnon perusteella, sanoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

– Monia tapahtumien järjestäjiä varmasti mietityttää tapahtumien tuottaminen, sillä korona tuo merkittävästi huomioitavia asioita tapahtumien järjestelyihin. Olemme koostaneet kesäajan erityisohjeet alueen tapahtumajärjestäjille ja toritoimijoille. Mikäli tapahtumatuottajilla on kysyttävää ja oman tapahtuman tekeminen mietityttää, niin toki meihin voi olla yhteydessä, sanoo Joensuun kaupungin tuottaja Teemu Laasonen.

Joensuun kaupunki julkaisee 10. kesäkuuta Joensuu Uutiset -lehden, johon on koostettu tiedot kaupungin kesäajan palveluista. Lehti on vuorossaan toinen korona-numero. Korona-numeroissa tuodaan esille tietoa kaupungin muuttuneista palveluista ja Siun soten palveluista. Korona-numerot julkaistaan suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi. Lehti jaellaan Joensuun alueella koteihin ja sitä on saatavilla kaupungin eri palvelupisteissä.

Lisätietoa Joensuun kaupungin kesäajan palveluista 1.6.2020 alkaen:
www.joensuu.fi/korona

Yleiset turvallisuusohjeet kaupungin palveluita käyttäville:
www.joensuu.fi/korona/turvallisuusohjeet

Erityisohjeita tapahtumajärjestäjille:
www.joensuuevents.fi/2020/05/erityisohjeet-tapahtumien-jarjestamiseen-joensuussa-ajalla-1-30-6-2020/