Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmaa – kerro kokemuksistasi vastaamalla kyselyyn

Joensuun kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmaa – kerro kokemuksistasi vastaamalla kyselyyn

Joensuun kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmaansa ja kerää kokemuksia arjen turvallisuudesta. Omista havainnoistaan voi kertoa vastaamalla turvallisuuskyselyyn 16.7.2023 mennessä.

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa Joensuun asukkaiden ja Joensuussa paljon liikkuvien turvallisuuteen liittyviä kokemuksia ja tarpeita. Pyrkimyksenä on ylläpitää ja edistää kaupungin turvallisuutta sekä antaa ihmisille mahdollisuuksia vaikuttaa turvallisuustyöhön.

Kyselyyn kannustetaan vastaamaan matalalla kynnyksellä, eikä vastaaminen vaadi erityistä asiantuntemusta turvallisuusasioista.

– Kaupunkimme turvallisuus on äärimmäisen tärkeä asia, joten vastaajien näkemykset, kokemukset ja ideat ovat merkittävässä roolissa turvallisuuden edistämisessä. Kyselyn avulla kaupunki saa arvokasta tietoa nykyisistä turvallisuushaasteista, jotka pystytään siten huomioimaan entistä paremmin turvallisuussuunnittelussa, valmius- ja turvallisuuspäällikkö Ville Leinonen kertoo.

Vastaa kyselyyn verkossa

Kyselyyn voi vastata myös paperilla kaupungin palvelupisteissä Carelicumissa, Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä ja Tuupovaarassa.

Kyselyyn vastaamalla voi myös osallistua arvontaan jättämällä yhteystietonsa erilliselle lomakkeelle. Palkintona arvotaan turvallisuusaiheinen paketti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kaupungin turvallisuussuunnittelun tavoitteena on ennaltaehkäistä rikoksia, häiriöitä ja onnettomuuksia sekä ylläpitää ja edistää turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta Joensuun alueella. Kaupungin turvallisuussuunnitelma on säännöllisesti päivitettävä toimenpideohjelma. Nykyinen turvallisuussuunnitelma on laadittu vuosille 2020–2024. Turvallisuussuunnitelman laatimisesta vastaa kaupunki, mutta käytännön työ tehdään tiiviissä yhteistyössä ohjaus- ja seurantaryhmän kanssa. Ryhmässä ovat edustettuina alueen keskeiset turvallisuustoimijat, oppilaitokset, Siun Sote, kaupungin eri hallintoalat, elinkeinoelämä sekä järjestötoimijat. Kysely asukkaille on yksi osa turvallisuussuunnitteluun kuuluvasta tietojen keruusta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.