Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki nosti sateenkaarilipun kaupungintalon torniin lauantaina 20. toukokuuta

Joensuun kaupunki nosti sateenkaarilipun kaupungintalon torniin lauantaina 20. toukokuuta

Parhaillaan vietetään Pohjois-Karjalan Pride -viikkoa ja Joensuun kaupunki on halunnut osoittaa tukea vähemmistöille liputtamalla sateenkaarilipuilla Vapaudenpuistossa teemaviikon aikana. Sateenkaariliputus koki kovia perjantain ja lauantain välisenä yönä 19.–20. toukokuuta. Kaupunki sai tietoonsa lauantaina aamulla, että liput joutuivat ilkivallan kohteeksi eikä liputtaminen Vapaudenpuistossa enää onnistu. Näin ollen kaupunki nostaa lauantaiksi 20. toukokuuta sateenkaarilipun kaupungintalon torniin.

Kaupunki muistuttaa, että se tuomitsee kaikenlaisen häirinnän ja syrjinnän.

– Haluamme liputuksella osaltamme osoittaa, että kaupungin pitää olla turvallinen paikka ihan kaikille joensuulaisille ja Joensuussa vieraileville. Sateenkaarilippuihin kohdistuva ilkivalta osoittaa, että meillä kaikilla on vielä työtä tehtävänä yhdenvertaisemman Joensuun rakentamisessa, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Sunnuntaina 21. toukokuuta vietetään Kaatuneitten muistopäivää, jolloin Joensuun kaupungintalon torniin nostetaan Suomen lippu.

Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava tapahtuma, jota on vietetty Suomessa vuodesta 1975 alkaen.