Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki mukana oikeusministeriön Olen Antirasisti -kampanjassa

Joensuun kaupunki mukana oikeusministeriön Olen Antirasisti -kampanjassa

Joensuun kaupunki osallistuu oikeusministeriön ja yhdenvertaisuusvaltuutetun valtakunnalliseen Olen Antirasisti -kampanjaan. Kampanjan ensimmäinen osa toteutetaan 13.–26. syyskuuta.

Valtakunnallisen kampanjan taustalla ovat Euroopan unionin tutkimukset vähemmistötaustaisten henkilöiden kokemasta syrjinnästä. Tutkimustulokset osoittavat, että rasismi, häirintä ja syrjinnän kokemukset ovat Suomessa Euroopan keskitasoa huomattavasti yleisempiä.

– Kampanjan tavoitteena on tuoda esille antirasistisia tekoja ja toimintaa, joilla Suomessa vähennetään syrjintää. Jokainen meistä voi vaikuttaa omalla toiminnallaan siihen, että Suomi on yhdenvertaisempi yhteiskunta, taustoittaa hankepäällikkö Nitin Sood oikeusministeriöstä.

– Kaupungin lakisääteinen velvollisuus on edistää yhdenvertaisuutta. Antirasismi on aktiivista ja tietoista toimintaa kaikkia rasismin muotoja vastaan. Joensuussa jokainen voi ja saa olla oma itsensä tuntematta itseään turvattomaksi. Tätä me haluamme kampanjassa mukana ololla myös edistää, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Kampanjan aikana esitellään muun muassa kaupungin koulutuspalveluiden kieli- ja kulttuuriryhmien toimintaa sekä yhdenvertaisuuden edistämisen tekoja yhteistyössä kumppaneiden ja kaupungin eri palveluiden kanssa. Tekoja tuodaan esille kaupungin viestintäkanavissa.

Lisätietoa kampanjasta löytyy osoitteesta olenantirasisti.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.