Sisältöjulkaisija

angle-left Kasvomaskisuositus päättynyt

Kasvomaskisuositus päättynyt

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä päivitti perjantain kokouksessaan kaupungin koronasuosituksia.

Kokous päätti, että Joensuu luopuu kasvomaskisuosituksesta THL:n ja Siun soten ohjeistuksen mukaisesti. Jatkossa kasvomaskia ohjeistetaan käyttämään oman harkinnan mukaan erityisesti, jos on rokottamaton yli 12-vuotias tai kuuluu riskiryhmään.

Uusi ohjeistus koskee Joensuun kaupungin henkilökuntaa, kaupungin palveluissa ja palvelupisteissä asiointia sekä Joensuun seudun joukkoliikennettä. Uudesta ohjeistuksesta huolimatta maskia voi käyttää oman harkinnan mukaan. Kaupunki huolehtii, että henkilökunnalle on tarjolla maskeja työpisteillä. Koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunta tiedottavat perheitä uudesta ohjeistuksesta kanavissaan.

THL:n ohjeistuksen mukaisesti maskia suositellaan käyttämään liikkuessa julkisissa sisätiloissa tai liikennevälineissä hengitystieoireisena, mikäli hakeutuu koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin tai jos tietää olevansa altistunut koronavirukselle.

Kaupunki suosittelee myös yleisten hygienia- ja terveysturvallisuusohjeiden, kuten käsienpesun ja hihaan yskimisen, noudattamista aina. Ulkomaille matkustettaessa suositellaan noudattamaan valtioneuvoston ja THL:n voimassa olevia ohjeita.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.