Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki käynnistää yt-neuvottelut – myös keinoja työntekijöiden tukemiseksi kartoitetaan

Joensuun kaupunki käynnistää yt-neuvottelut – myös keinoja työntekijöiden tukemiseksi kartoitetaan

Joensuun kaupunginhallitus päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen tarkoituksena on sopeuttaa kaupungin palveluita, toimintaa ja henkilöstöä äkillisistä koronakriisin vaikutuksista johtuen. Asiasta päätettiin 30. maaliskuuta kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupungilla on tällä hetkellä yli tuhat työntekijää, joiden työskentely on koronakriisistä johtuen tilapäisesti estynyt tai työn määrä aivan olennaisesti vähentynyt.

Jokaisen viikon palkkakustannus suljetuista palveluista ja palveluista, joiden käyttö on romahtanut, on yli 700 000 euroa ja jokaisen kuukauden noin 2,7 miljoonaa euroa.

– Yhteistoimintaneuvottelujen tarkoituksena on sopeuttaa toimintaa ja henkilöstömenoja äkillisesti muuttuneeseen tilanteeseen. Näistä syistä johtuen irtisanomisia ei ole odotettavissa. Tämä on toivottavasti huojentava tieto henkilöstölle. Samalla haluamme varmistaa, että meillä on mahdollisimman hyvät taloudelliset edellytykset resurssoida toiminta ja henkilöstö siinä vaiheessa, kun palaamme normaalioloihin, kertoo Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

– Työnantajana teemme parhaamme, jotta pystyisimme yhteistoimintamenettelystä huolimatta sekä sen rinnalla tukemaan työntekijöitämme poikkeuksellisen ja kuormittavan koronaepidemian yli. Siitä syystä yhteistoimintaneuvotteluiden aikana kartoitamme toiveita ja toivottavia keinoja tukea työntekijöitämme, jatkaa Lempiäinen.

Yhteistoimintaneuvottelujen etenemisestä tiedotamme henkilöstöä, luottamushenkilöitä ja mediaa. Ensimmäinen yhteistoimintaneuvottelu kutsutaan koolle ensi viikolle. Neuvotteluaika on yhteistoimintalain perusteella vähintään kaksi viikkoa.