Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki järjestää kauppa- ja asiointiapua yli 70-vuotiaille yhteistyössä järjestöjen kanssa

Joensuun kaupunki järjestää kauppa- ja asiointiapua yli 70-vuotiaille yhteistyössä järjestöjen kanssa

Joensuun kaupunki auttaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia henkilöitä kauppa- ja apteekkiasioissa yhteistyössä alueen järjestöjen kanssa. Asiointiapua annetaan myös esimerkiksi välttämättömien asiointien toimittamisessa, esimerkiksi laskujen toimittamisessa pankkien maksupalveluihin.

Kauppa- ja asiointiapu on tarkoitettu ennen kaikkea niille ikäihmisille, joilla ei ole läheisiä, naapureita tai tuttavia hoitamassa tavanomaisia asiointeja kaupassa ja apteekissa. Ikäihmisten asiointiapua on viime viikkoina suunniteltu yhdessä useiden järjestöjen, kylien valmiusryhmien ja maaseutualueiden palvelupisteiden kanssa.

– Olemme hyvin aktiivisesti olleet laajassa rintamassa suunnittelemassa ikäihmisten ja riskiryhmissä olevien ihmisten asiointiapua. Tärkeää on, että apua on saataville niille, jotka sitä tarvitsevat ja meidän kaikkien tehtävä niin julkisella sektorilla kuin kolmannella sektorilla on auttaa, taustoittaa Joensuun kaupungin hyvinvointipalveluiden kehittämisjohtaja Jani Kaasinen.

Kauppa-apu Joensuussa

Joensuun kaupunki auttaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia avuntarvitsijoita:

  • Puh. 013 337 3000 arkisin klo 9–16
  • WhatsAppin kautta numerosta 050 67 281.

Neuvontapuhelimesta saa tietoa esimerkiksi kauppojen ja apteekkien maksukäytännöistä ja nettikauppojen palveluista.

Järjestöjen toimintaa koordinoi Jelli

Joensuussa kauppa- ja asiointiapua toteutetaan yhdessä eri järjestöjen kanssa. Joensuun kaupungin alueella kauppa-apua antavia järjestöjä on koottu Jellin korona-apua -verkkosivulle. Sivua ylläpitää Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. Verkkosivuilta löytyy myös toimijoita, jotka antavat esimerkiksi keskusteluapua.

– Jelliin on koottu keskitetysti tietoa järjestöjen tarjoamasta avusta eri kunnissa. Järjestöt ovat pystyneet nopeasti reagoimaan koronakriisiin ja organisoimaan tukea erityisesti riskiryhmille. Yhdistysten kannattaa ilmoittaa omasta tarjoamastaan korona-avusta Jelli-verkkosivuilla, kertoo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen kehittämispäällikkö Anne Pyykkönen.

Avun tarvitsioiden määrää seurataan tarkasti

Kaupunki antaa asiointiapua koko kaupungin alueella ja käytännön työtä eri alueilla tehdään yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Kaupungin tarjoaman asiointiavun toteutusta kohdennetaan päivittäin ja alueittain tarpeiden mukaan.

Käteistä tai asiakkaan pankkikorttia ei kaupunki asiointiavussa käytä turvallisuussyistä, vaan ostosten maksamisen tavoista sovitaan esimerkiksi avun tarvitsijan ja kaupan välillä auttamalla tiliasiakkuuden avaamisessa. Joensuun kaupungin työntekijän tunnistaa kaupungin virallisesta henkilökortista.

– Seuraamme aktiivisesti asiointiavun määriä ja tarvealueita sekä olemme kiinteästi yhteydessä järjestöjen kanssa, jotta saamme varmasti annettua apua kaikille sitä tarvitseville. Asiointiapua laajennetaan tarpeiden mukaisesti, toteaa Kaasinen.

Yhdistykset voivat ilmoittaa tarjoamastaan korona-avusta täällä:
Järjestöjen tarjoama korona-apu Pohjois-Karjalassa