Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki jakoi yli 250 000 euroa kulttuuriavustuksia

Joensuun kaupunki jakoi yli 250 000 euroa kulttuuriavustuksia

Joensuun kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 22. helmikuuta kulttuuripalveluiden avustuksista vuodelle 2023. Lautakunta jakoi yhteensä 258 027 euroa eri avustusmuotojen kautta. Päätettävänä oli viisi avustusmuotoa. Kyseessä on ensimmäinen uuden kerta, kun avustuksia jaetaan uuden tukimallin mukaisesti.

Kulttuuriavustuksiin tehtiin laaja uudistus vuosille 2023–2025. Uudistuksen tavoitteena oli yhtenäistää tukimuotoja toimiviksi kokonaisuuksiksi ja huomioida paremmin kaupungin strategia ja kulttuuriohjelma sekä maakunnallinen kulttuurihyvinvoinnin suunnitelma. Lisäksi avustuksille luotiin kriteeristö, jonka avulla valmistelua pystytään yhtenäistämään. 

Kolmivuotinen kumppanuus auttaa suunnittelemaan pitkäjänteisesti 

Avustuksista 215 000 euroa jaettiin kolmivuotisina kumppanuussopimuksina. Monivuotiset sopimukset auttavat hakijoita suunnittelemaan toimintaa, helpottavat valtakunnallisten rahoitusten saamisessa ja vähentävät vuosittaista avustushakuprosessia. 

- Uudistus mahdollistaa kumppanuussopimukset vakiintuneiden toimijoiden ja järjestöjen kanssa. Kentältä on toivottu pitkäjänteistä tukea ja tähän toiveeseen vastataan uudistuksen myötä. On kaupungin ja kulttuurin tekijöiden yhteinen tahto, että toimintaa on mahdollista suunnitella useamman vuoden mittakaavalla. Näin saamme yhdessä suunnitellen myös entistä virkeämpää kulttuurielämää kaupunkiin, toteaa Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Katriina Leppänen.

Kulttuuriavustusten uudistuksen yhteydessä kartoitettiin Joensuun kaupungin eri yksiköiden jakamia avustuksia ja yhdenmukaistettiin avustuskäytäntöjä. Muutosta vauhditti hyvinvointialueuudistus, jonka myötä osaa avustusmuodoista tuli uudistaa. Uudistuksen myötä kulttuuripalveluille siirtyi jaettavaksi miltei 80 000 euroa aiempaa enemmän. 

Määrärahojen siirron myötä kulttuuripalveluille tuli hakemuksia uusilta hakijoilta, joita myös ohjattiin hakemaan avustusta uudelta toimielimeltä. 

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouksen päätökset on luettavissa tietopalvelu Dynastysta

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.