Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki jakoi kaksi yrittäjän päivän palkintoa

Joensuun kaupunki jakoi kaksi yrittäjän päivän palkintoa

Joensuun kaupunki palkitsee vuosittain eri aloilla ansioituneita joensuulaisia. Syyskuun 5. päivä vietetään yrittäjän päivää ja kaupunki jakoi kaksi yrittäjän päivän palkintoa.

Tämän vuoden palkittavat ovat elintarvikealan sopimustuottaja ja -kehittäjä Soseex Oy ja uniikkeja koruja suomalaisena käsityönä tekevä Design By Kieto Oy.

Yrittäjän päivän palkinnot jaettiin kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa yrittäjän päivänä 5. syyskuuta. Palkitut saivat kunniakirjan ja kukkien lisäksi teräksisen tarjoiluvadin.

Yrittäjän päivän palkinnolle on määritelty yhteistyössä Business Joensuun kanssa seuraavat kriteerit, joista palkittavan yrityksen tulee täyttää valtaosa:

  • yrityksen liikeidea, palvelu tai tuote on omalaatuinen, uraauurtava tai uusi
  • yritys on tuonut Joensuun kaupunkia tai aluetta positiivisesti esille omassa toiminnassaan
  • yritys on ollut aktiivinen yhteistyössään alueen yritysten ja/tai Joensuun kaupungin kanssa
  • yrittäjä tai yrityksen edustaja on toiminut esimerkillisesti ja vastuullisesti ja esimerkistään muut voivat ottaa opiksi.

Vuoden 2022 yrittäjän päivän palkintojen perustelut:

Soseex Oy
Soseex Oy on nuori, innovatiivinen elintarvikealan sopimustuottaja ja -kehittäjä, joka on keskittynyt kehittämään ja valmistamaan pääasiassa kasvispohjaisia tuotteita ravintolaketjuille ja -brändeille. Yritys on lyhyessä ajassa luonut merkittäviä asiakassuhteita ja kehittänyt menestyvän palvelukonseptin.

Soseex Oy on myös loistava esimerkki siitä, miten kotimaista elintarvikealan tuotantoa voidaan lisätä ulkoistamisen sijaan hyödyntämällä Joensuun hyviä logistisia yhteyksiä, osaavaa ja sitoutuvaa henkilöstöä sekä ennakoimalla nousevia elintarvikealan ympäristö- ja terveystietoisia trendejä.

Yritys on perustettu 2018 ja yritys on kasvanut suunnitelmallisesti ja hallitusti. Myös omavaraisuusaste ja liikevoitto ovat kasvaneet tasaisesti. Henkilöstöä on yrittäjän lisäksi viisi.


Design By Kieto Oy
Design By Kieto Oy valmistaa vanerista uniikkeja koruja suomalaisena käsityönä. Korut ovat värikkäitä ja erottuvia, niiden aiheet ovat muun muassa luonnosta. Valikoimassa on myös heijastimia, käsipyyhkeitä ja postikortteja. Tuotteiden teemoina on värikkyys, laatu, kestävyys, iloisuus ja ekologisuus.

Yritys käyttää paikallista alihankintaa metalli- ja puuosiin. Yritys on lähtenyt liikkeelle hyvin pienimuotoisesta tekemisestä. Sen tuotteet ovat ainutlaatuisia ja yritys on eteenpäin menevä ja kehittyvä ja on muun muassa käynnistänyt verkkokaupan.

Yritys sai alkunsa vuonna 2018 ja se rekisteröitiin kaupparekisteriin elokuussa 2020.

Yrittäjän päivän palkinnot jaettiin Joensuussa viime vuonna ensimmäistä kertaa, tuolloin Joensuu-päivänä marraskuussa. Jatkossa palkinnot jaetaan aina yrittäjän päivän yhteydessä syyskuussa. Yritysten ja yrittäjien muistamista jatketaan edelleen myös Joensuu-päivänä jaettavalla Joensuun kaupungin perinteisellä yrittäjäpalkinnolla, jota on jaettu vuodesta 1985 lähtien.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.