Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki jakoi 169 000 euroa avustuksia osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen

Joensuun kaupunki jakoi 169 000 euroa avustuksia osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen

Joensuun kaupunki jakoi 169 000 euroa järjestöavustuksia asukkaiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen. Asukasosallisuuden avustukset on kaupungille uusi avustuskokonaisuus, joka koostuu kahdesta avustuksesta: yleisavustuksesta sekä pienavustuksesta uuden ja kokeilevan toiminnan kehittämiseen maaseudulla.

Kaupungilla toteutettiin alkuvuoden aikana laaja avustusuudistus ja sen valmistelussa kuunneltiin yhdistysten tarpeita.

– Asukasosallisuuden avustuskokonaisuudesta käytiin keskustelemassa seitsemässä yleisötilaisuudessa ja keskustelujen myötä hakukriteereihin tehtiin viilauksia. Uuden avustusmuodon myötä myös ihan uusia yhdistyksiä pääsi mukaan kaupungin avustusten piiriin, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Asukasosallisuuden yleisavustusta myönnettiin 67 yhdistykselle, joiden toiminta tukee asukkaiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden, sekä Joensuun viihtyisyyden ja vetovoiman edistämistä.

Pienavustusta uuden ja kokeilevan toiminnan kehittämiseen myönnettiin 17 hankkeelle Enon, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän ja Tuupovaaran pitäjiin. Suurin osa pienavustushakemuksista koski uudenlaisten tapahtumien järjestämistä ja monella kylällä tullaankin tulevana kesänä musisoimaan, tanssimaan ja laulamaan. Pienavustusta myönnettiin myös esimerkiksi digivertaistoiminnan pilotoimiseen sekä lasten leikkipaikan rakentamiseen.

Myönnetyt avustukset löytyvät osoitteesta: joensuu.fi/asukas-ja-aluetoiminta

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.