Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki hakee kulttuurijohtajaa

Joensuun kaupunki hakee kulttuurijohtajaa

Joensuun kaupunki on avannut kulttuurijohtajan haun nykyisen kulttuurijohtaja Sari Kaasisen siirtyessä Saimaa-ilmiö-hankkeen projektijohtajaksi.

Joensuun kaupunki toimii vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkihankkeen yhteistyökumppanina ja kaupungilla on käynnissä useita muitakin merkittäviä kulttuurihankkeita. Kulttuurijohtajan sijaista haetaan ajalle 1.11.2020–31.12.2021.

– On selvää, että me tarvitsemme kulttuurijohtajan luotsaamaan kaupungin palveluita. Tarvitsemme tiimiimme idearikkaan valmentajan, jolla on monipuolisia näyttöjä erilaisista kulttuurialan hankkeista ja toimista, toteaa Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Kulttuuripalvelut ovat osa hyvinvoinnin toimialaa. Kulttuurijohtajan tehtäviin kuuluu kulttuurin palvelualueen johtaminen, johon kuuluvat muun muassa yleinen kulttuurityö, konservatorio, kansalaisopisto, kirjasto, museot ja kaupunginorkesteri. Kaiken kaikkiaan kaupungin kulttuuripalveluissa työskentelee 200 työntekijää.

– Vaikka etsimme kulttuurijohtajan sijaista, tehtävään valitulla on merkittävä mahdollisuus jättää jälki Joensuun kulttuurikenttään. Valitulla kulttuurijohtajalla on esimerkiksi suuri rooli nykyiselle kaupungintalolle sijoittuvan uuden museokonseptin suunnittelussa yhteistyössä museoiden henkilöstön kanssa, jatkaa Huurinainen.

Lisätietoa kulttuurijohtajan hausta on osoitteessa www.joensuu.fi/kulttuurijohtajaksi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.