Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki ei järjestä uudenvuoden ilotulituksia ja muistuttaa kokoontumisrajoituksista

Joensuun kaupunki ei järjestä uudenvuoden ilotulituksia ja muistuttaa kokoontumisrajoituksista

Joensuun kaupunki ei järjestä tänä vuonna ilotulituksia uudenvuodenaattona. Kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti asiasta kokouksessaan 1.12. Kaupunki on järjestänyt perinteisesti ilotulitukset eri maaseutualuilla yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Samalla eri järjestöt ja yritykset ovat voineet järjestää ilotulistusten yhteyteen oheisohjelmaa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12. kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet. Määräys on voimassa 2.12.2020–1.1.2021. Lisäksi Joensuussa, Kontiolahdella ja Lieksassa on 6.12. saakka voimassa tiukempi, yli 20 hengen tilaisuuksia koskeva rajoitus.

– Aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksien ja päätöksien mukaisesti ilotulituksien järjestäminen ei valitettavasti tulevana uutenavuotena ole mahdollista. Odottelimme koronatilanteen kehittymistä ja toivoimme, että ilotulitukset päästäisiin järjestämään, mutta tässä tilanteessa tämä ei ole mahdollista. Ilotulitukset ovat valtavan suosittuja ja keräävät todella paljon yleisöä, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Myös Joensuun kantakaupungin perinteinen ilotulitus on peruttu. Ilotulituksesta on vastannut Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry.

– Ilotulitus vetää vuosittain kaupunkikeskustaan jopa kymmentuhatpäisen yleisön, joten tässä tilanteessa on aivan selvää, että emme voi tällaista massatapahtumaa järjestää. Iloitaan vuoden päästä toivottavasti sitten sitäkin näyttävämmin, kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen kertoo.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittaa, ettei uudenvuoden ilotulituksia järjestettäisi yleisinä julkisina kokoontumisina tai tapahtumina. Samalla tapahtumien järjestäjiä muistutetaan noudattamaan aluehallintoviraston voimassa olevia määräyksiä. Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä ja voimassa olevista ohjeista voi lukea tarkemmin osoitteessa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69895444.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.