Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungintalon museohanke kuopattu – tilalle Mukulatalo

Joensuun kaupungintalon museohanke kuopattu – tilalle Mukulatalo

Joensuussa on käyty viime ajat vilkasta keskustelua kaupungintalon kohtalosta. Hallinnon väki muuttaa vuoden päästä syksyllä muualle ja nykyisiin tiloihin on suunnitteilla museo. Tai siis oli.

Joensuulaiset ovat nimittäin päättäneet omaan spontaaniin tyyliinsä muuttaa suunnitelmat yhdessä yössä täysin. Kaupungintalo muuntautuu museon asemesta kaikille lapsille avoimeksi puuhataloksi, jonka hankevaiheen työnimenä on Mukulatalo.

– Vaikka kuinka museoihin ja kaupungintaloihin tykästyneitä olemmekin, niitä on lähes kaikilla. Mutta Mukulatalo, se on ainut laatuaan! Se tulee olemaan talo täynnä seikkailua ja hauskaa tekemistä: kaupunginhallituksen kokoushuone muutetaan jättimäiseksi pallomereksi, vaaleista tuttuun aulaan tulee kepparirata ja oikeita hevosia, katolle uima-allas ja portaikot on varattu parkourille. Jaossa on hattaraa ja ilmapalloja – ja varma vetonaula tulevat olemaan liukumäet suoraan tornista Rantakadun varteen. Siinä meille seuraava matkailuvaltti, maalailee kaupungin tapahtumapalveluiden kippari Markku Pyykkönen.

Museoasiainvaltuutetun Hämeen-toimistossa ollaan Mukulatalo-hankkeesta edelleen hieman pöllämystyneitä.

– Toki olemme kaupungin väkeen museohankkeen myötä tutustuneet ja huomanneet jo aiemmin, että ei siellä hyviä päätöksiä kauan hillota. Mutta että ihan yhdessä yössä tällainen muutos! Kyllä meillä hieman nitropurkkia täällä hamutaan, täytyy myöntää. Tulemme arvioimaan uudelleen tämän arvorakennuksen rakennustaiteellisten ja kulttuurihistoriallisten arvojen säilymisen myös uusien suunnitelmien näkökulmasta, kommentoi yli-intendentti Sindy Pölynen-Pallonen museoasiainvaltuutetun toimistosta.

Kaikille avoin Mukulatalon ideointi-iltapäivä 1.4. kello 14

Mukulatalo-hanke halutaan toteuttaa alun äkkikäänteen jälkeen kaikille avoimesti ja yhdessä suunnitellen. Kaupunkilaiset kutsutaan yhteiseen ideointi-iltapäivään Teamsin välityksellä hetimiten tänään 1. huhtikuuta kello 14. Mukana ovat kaupungin väen lisäksi yli-intendentti Pölynen-Pallonen sekä liukumäkien ja hattaran kokemusasiantuntijat Iida 5 v. ja Aatu 9 v. Tilaisuus tallennetaan.

Suora linkki tilaisuuteen: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MWMzNTE3ZWMtNzZmYS00ZTg0LTlhYzAtMTA5ZDQyMTY0ZmE3%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%220fdfc2c7-83d7-4b66-9bcc-98f85f82e994%22%2c%22Oid%22%3a%22c86d0664-65a6-4b56-aafa-59ae3a6465de%22%7d

Lasten puuhataloksi muutettu kaupungintalo ulkoapäin kuvattuna

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.