Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesterissa tulossa koesoittoviikonloppu

Joensuun kaupunginorkesterissa tulossa koesoittoviikonloppu

Joensuun kaupunginorkesterin vetovoima näkyy rekrytoinneissa. Orkesterin avoimiin soittajan toimiin on tullut runsaasti hakijoita. Koesoitot konserttimestarin ja II viulun toimeen ovat 24. ja 25.10.

Joensuun kaupunginorkesterissa on ollut haettavana klarinetin varaäänenjohtajan, oboen äänenjohtajan, konserttimestarin ja II viulun soittajan toimet. Osa paikoista oli auki jo keväällä ja koesoittopäivätkin olivat lyöty lukkoon.

- Koska korona sulki Suomen rajat, päätimme siirtää koesoittoja ja samalla jatkaa hakuaikaa. Hakijoistamme suurin osa tulee Suomen ulkopuolelta, kommentoi intendentti Marjo Vattulainen.

- Hakijoiden määrä yllätti meidät positiivisesti. Kutsu koesoittoon lähetettiin 21 konserttimestariksi ja 42 II viulistiksi hakevalle. Joukossa on todella kokeneita ja lahjakkaita soittajia, mutta vain soittotaito ratkaisee, Vattulainen jatkaa.

Orkesterin koesoitto on kuten Voice of Finland, sillä koesoittolautakunta ei tiedä soittajien nimiä eikä näe sermin takana olevaa soittajaa.

- Soittajille arvotaan koesoittonumerot. Lautakunta saa tietoonsa vain soittajan numeron ja kuulee soiton. Normaalisti ensimmäisen soittokierroksen jälkeen soittajia karsiutuu yli puolet. Yleensä sermit poistetaan vasta viimeisillä soittokierroksilla, kun soittajia on mukana enää muutamia. Tällöin lautakunta saa halutessaan myös soittajien ansioluettelot katsottavakseen, lautakunnan sihteerinä toimiva Vattulainen kuvailee koesoittopäivän etenemistä.

Koesoittokunta koostuu taiteellisesta johtajasta, Suomen muusikkojen liitto ry:n edustajasta, konserttimestareista, soolosellististä ja äänenjohtajista sekä mahdollisista asiantuntijajäsenistä.

Joensuun kaupunginorkesterilla on haettavana 29.10. saakka klarinetin varaäänenjohtajan ja oboen äänenjohtajan toimet. Niiden koesoittopäivät ovat marraskuun loppupuolella. Lisäksi haettavana on kontrabasson äänenjohtajan toimi, jonka hakuaika loppuu 12.11.2020 ja koesoitto pidetään 12.12.2020.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.