Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteriin uusia muusikoita

Joensuun kaupunginorkesteriin uusia muusikoita

Joensuun kaupunginorkesterin koesoitot 24.-25.10. olivat tuottoisia, sillä orkesteriin valittiin koesoitoissa sekä konserttimestari että II viulun soittaja. Joensuun kaupunginorkesterin vetovoima näkyy rekrytoinneissa. Orkesterin avoimiin muusikon toimiin on tullut runsaasti hakijoita.

Joensuun kaupunginorkesterin konserttimestariksi valittiin orkesterin vuorotteleva konserttimestari Mariko Matsumoto. Hän on toiminut viime vuodet Joensuun kaupunginorkesterin tointa tekevänä konserttimestarina. II viulun soittajaksi valittiin Ivi Ots. Hän on työskennellyt aikaisemmin Spanish National Orchestrassa ja Orquestra Sinfónica de Madridissa. Ots aloittaa työnsä Joensuun kaupunginorkesterissa tammikuun alussa 2021.

- Hakijoiden määrä yllätti meidät positiivisesti. Kutsu koesoittoon lähetettiin 21 konserttimestariksi ja 42 II viulistiksi hakevalle. Hakijoistamme suurin osa tulee Suomen ulkopuolelta, joten koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset näkyivät paikalle saapuneiden määrissä, Joensuun kaupunginorkesterin intendentti Marjo Vattulainen.

Joensuun kaupunginorkesterilla on haettavana torstaihin 29.10. saakka klarinetin varaäänenjohtajan ja oboen äänenjohtajan toimet. Niiden koesoittopäivät ovat marraskuun loppupuolella. Lisäksi haettavana on kontrabasson äänenjohtajan toimi, jonka hakuaika loppuu 12.11.2020 ja koesoitto pidetään joulukuussa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.