Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteriin uusia muusikoita

Joensuun kaupunginorkesteriin uusia muusikoita

Joensuun kaupunginorkesterin koesoitot 21.-22.11.2020 olivat tuottoisia, sillä orkesteriin valittiin koesoitoissa sekä klarinetin varaäänenjohtaja että oboen äänenjohtaja. Joensuun kaupunginorkesterin vetovoima näkyy rekrytoinneissa. Orkesterin avoimiin muusikon toimiin on tullut runsaasti hakijoita

- Hakijoiden määrä yllätti meidät positiivisesti. Kutsu koesoittoon lähetettiin 64 klarinetin varaäänenjohtajaksi ja 37 oboen äänenjohtajaksi hakevalle. Hakijoistamme suurin osa tulee Suomen ulkopuolelta, joten koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset näkyivät paikalle saapuneiden määrissä. Silti meillä oli 19 klarinetistia ja 9 oboistia paikalla koesoitoissa. Se on erittäin hyvä määrä ja koesoitot olivat todellakin kansainvälistä tasoa, Joensuun kaupunginorkesterin intendentti Marjo Vattulainen toteaa tyytyväisenä.

Joensuun kaupunginorkesterin klarinetin varaäänenjohtajaksi valittiin Elina Pyykönen. Hän on viime konserttikausilla soittanut mm. Joensuun kaupunginorkesterissa, Jyväskylä Sinfoniassa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Kuopion kaupunginorkesterissa. Hän on Kainuussa jo 10 vuotta toimineen nuorten muusikoiden perustaman Konserttiyhdistys Korven perustajajäsen ja konsertoi kuluneella kaudella Brahms-ohjelmalla Korvissa soi! -kymmenvuotiskiertueella.

Klarinetin varaäänenjohtajan koesoitossa hyväksytyn koesoittotuloksen sai myös Helmi Malmgren.

Oboen äänenjohtajaksi valittiin Jonna Staas. Hän on työskennellyt aikaisemmin Lapin Kamariorkesterissa sekä Bergenin ja Turun Filharmonisessa Orkesterissa. Hän on voittanut kansainvälisen Crusell-oboekilpailun 1. palkinnon vuonna 1999 sekä saanut kunniamaininnan Gillet-Fox-oboekilpailun finaalissa 2001.

Oboen äänenjohtajan koesoitoissa hyväksytyn koesoittotuloksen sai myös Inoko Isobe.

Joensuun kaupunginorkesterin seuraava koesoitto on 12.12.2020. Silloin haetaan kontrabasson äänenjohtajaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.