Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteri Sinfoniakonsertti V to 3.11. klo 19

Orkesterin konsertissa tarjolla nokkahuiluguruilua.

Joensuun kaupunginorkesterin marraskuu käynnistyy tutuilla, mutta samalla kovin tuntemattomilla soinnuilla, sekä lähes jokaiselle tutun soittimen, nokkahuilun soinnilla. Konserttia johtaa kapellimestari Kristian Sallinen ja solistina toimii nokkahuilisti Eero Saunamäki.

Konsertissa päästään nauttimaan neljästä teoksesta, joista ensimmäisenä Gioachino Rossinin Alkusoitto oopperasta La Scala di Seta (Silkkiportaat).

Jukka Tiensuun teoksessa Appo kuullaan harvinaisempaa orkesterin soolosoitinta nokkahuilua, jossa taidoillaan ja soolospektaakkeleillaan yleisöä hämmästyttää nokkahuiluguru Eero Saunamäki. Saunamäki on Suomen ainoa sinfoniaorkestereiden edessä esiintyvä ammattinokkahuilisti.

Igor Stravinskyn teos Dumbarton Oaks on saanut nimensä Yhdysvalloissa sijaitsevan Dumbarton Oaksin kartanon mukaan, jonka omistajat tilasivat teoksen säveltäjältä hääpäiväänsä varten. Teos on Stravinskyn viimeinen Euroopassa valmistunut teos ja se julkaistiin vuonna 1938.

Konsertti huipentuu Sergei Prokofjevin veikeään ensimmäiseen sinfoniaan.

Myös peruskoulun kahdeksasluokkalaiset Taidetestaajat pääsevät konserttiviikolla osallistumaan ja tutustumaan orkesteriin ja konserttiin. Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Taidetestaajat-toimintaa tuottaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, päärahoittajana toimivat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

Konsertti Carelia-salissa torstaina 3.11.2022 klo 19 alkaen. Liput konserttiin hankittavissa ennakkoon Carelicumista ja Lippupisteen myyntipisteistä, sekä verkosta osoitteesta lippu.fi.

Nokkahuilisti Eero Saunamäki nokkahuilun kanssa

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.