Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Bondin matkassa -viihdekonsertti 7.4.2022

Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Bondin matkassa -viihdekonsertti 7.4.

Carelia-salissa to 7.4. klo 19, ikonisia Bond-teemoja tulkitsemassa valovoimainen Diandra!

James Bond -elokuvien tunnusmelodiat ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin agentti 007:n pääosien näyttelijät. Ravistettuna, ei sekoitettuna tarjoillaan myös Joensuun kaupunginorkesterin seuraava konsertti, jossa keskitytään vain ja ainoastaan Bond-elokuvista tuttuihin teemabiiseihin. 

Bondin matkassa -viihdekonsertti johdattelee meidät läpi vuosikymmenten tuttujen Bond-melodioiden saattelemana. Orkesteria johtaa kapellimestari Antti Rissanen ja laulusolistina teoksia tulkitsee ihastuttava ja valovoimainen Diandra. Illan aikana kuullaan parisenkymmentä Bond-melodiaa.

Bond-elokuvien tunnusmelodiat ovat etupäässä vahvaäänisten naisten laji. Kappaleiden solistit ovat omien aikakausiensa supertähtiä Shirley Basseystä Carly Simoniin, Nancy Sinatrasta Sheena Eastoniin ja Tina Turnerista Adeleen. Miessolisteja on ollut selvä vähemmistö, klassikkomelodioita ovat laulaneet Paul Mc Cartney (Live and Let Die), Tom Jones (Thunderball) ja Matt Monroe (From Russia with Love).

James Bond -elokuvamelodiat ovat suuren orkesterin musiikkia, jonka solistiksi ei taivu kuka tahansa.

– Diandra on äärimmäisen lahjakas. Hänellä on laaja äänialue ja riittävästi voimaa. Hän on kovan tason ammattilainen, joka on ottanut ohjelmiston supersuvereenisti haltuun, kapellimestari Antti Rissanen kiittää ja täydentää listaa vielä Diandran pettämättömällä tyylitajulla.

Orkesterisovitukset ja ohjelmakokonaisuus ovat kapellimestari Antti Rissasen ja trumpettitaiteilija Tero Lindbergin käsialaa. Rissanen ja Lindberg ovat koonneet Bond-sävelmistä kokonaisuuden, joka täydentyy sitä mukaa kun uusia elokuvia ja melodioita syntyy. Trumpetille useissa Bond-sävelmissä on usein paljon vaativaa soitettavaa.

Kapellimestari Antti Rissanen pitää kaikista Bond-elokuvien tunnussävelistä, mutta tivatessa tunnustaa kuitenkin omiksi suosikeikseen Goldfingerin (007 ja Kultasormi, 1964), jonka alkuperäisversion lauloi Shirley Bassey, sekä Octopussyn tunnusmelodian All Time High, jonka lauloi Rita Coolidge (1983).

Elokuvista Moonraker - Kuuraketti on hänen ikisuosikkinsa, etupäässä ikonisen pahiksen Rautahampaan (Jaws) vuoksi. Tässä tarinassahan Richard Kielin esittämä pahis rakastuu ja sulaa täydeksi hyvikseksi, löydettyään sielunkumppanin lettipäisestä tytöstä, jonka hymy on pelkkää oikomisrautaa. Yhdentekevää, kuka siinä elokuvassa oli Bond! 

Liput 31/29/22 €, liput ennakkoon Carelicumista tai Ticketmasterista.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.