Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin yrittäjän päivän palkinto Kuljetusliike J. Tarvainen Oy:lle

Joensuun kaupungin yrittäjän päivän palkinto Kuljetusliike J. Tarvainen Oy:lle

 

Joensuun kaupunki palkitsee vuosittain ansioituneita joensuulaisia. Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta jaettavan yrittäjän päivän palkinnon sai tänä vuonna Kuljetusliike J. Tarvainen Oy.  Palkinto jaettiin kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa. Palkittu sai kunniakirjan ja kukkien lisäksi teräksisen tarjoiluvadin.

Palkinnon otti vastaan yrittäjä Jani Tarvainen. Nyt jo kolmannessa sukupolvessa toimivan yrityksen toiminta alkoi Tarvaisen isoisän puolustusvoimien ylijäämävarastolta ostetusta autosta. Tänä päivänä yritys työllistää 19 henkilöä ja sen toiminta kattaa kuljetus- ja nostopalvelut sekä rakennusteollisuuden kierrätyslogistiikan.

– Hienoa saada tunnustus pitkään jatkuneesta työstä, Jani Tarvainen kiitti.

Yrittäjän päivän palkinnolle on määritelty yhteistyössä Business Joensuun kanssa seuraavat kriteerit, joista palkittavan yrityksen tulee täyttää valtaosa:

  • yrityksen liikeidea, palvelu tai tuote on omalaatuinen, uraauurtava tai uusi
  • yritys on tuonut Joensuun kaupunkia tai aluetta positiivisesti esille omassa toiminnassaan
  • yritys on ollut aktiivinen yhteistyössään alueen yritysten ja/tai Joensuun kaupungin kanssa
  • yrittäjä tai yrityksen edustaja on toiminut esimerkillisesti ja vastuullisesti ja esimerkistään muut voivat ottaa opiksi.

Vuoden 2023 yrittäjän päivän palkinnon perustelut

Yrittäjän päivän palkinto: Kuljetusliike J. Tarvainen Oy

Yhtiöllä on pitkät perinteet jo kolmannessa sukupolvessa. Toiminnan historia juontaa juurensa nykyisen yrittäjän Jani Tarvaisen isoisän Kauko Tarvaisen käynnistämään yritystoimintaan vuonna 1948. Perheyrittäjyyden historia on siis pitkä, peräti 75 vuotta.

Lisäksi yhtiö on aina aktiivisesti etsinyt ja löytänyt uutta ja uudistanut liiketoimintaa merkittävästi. Jani Tarvaisen ollessa yrittäjävastuussa yritys on paitsi löytänyt uusia liiketoiminta-alueita, myös kehittänyt liiketoimintaa esimerkiksi digitalisoimalla toimintaa.

Viime vuonna yhtiö viimeisteli merkittävän liiketoimintakaupan. Tarvainen osti joensuulaisen Kuljetusliike Jorma Määttä Oy:n. Yrityskauppa on vahvistanut markkina-asemaa ja osaamista kuljetus- ja nostopalveluiden sekä rakennusteollisuuden kierrätyslogistiikan osa-alueilla.

Jani Tarvainen on ollut aktiivinen yrityksen eteenpäin luotsaaja. Hän on ollut valmis hyppäämään pois mukavuusalueelta ja etsimään uusia näkökulmia. Tarvainen on muun muassa hakenut määrätietoista kasvua hyödyntämällä Business Joensuun kasvuvalmennuksen tarjoamaa vertaistukea.

Vuonna 2022 yrityksen liikevaihto oli noin 2 milj. euroa ja henkilöstöä oli 14. Tämän vuoden liikevaihto on 2,3 miljoonan euron luokkaa ja henkilöstöä on 19.

Hymyileviä ihmisiä katse kameraan päin. Kuvan keskellä olevalla henkilöllä käsissään kunniakirja, kukkia ja koristelautanen.

Kuvassa vasemmalta: Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Sari Koskinen, yrittäjä Jani Tarvainen, vs. kaupunginjohtaja Jenni Jokela ja Business Joensuun toimitusjohtaja Tomi Haring.