Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät maanantaina

Joensuun kaupungin yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät maanantaina

Joensuun kaupungin yhteistoimintamenettely alkoi maanantaina 6. huhtikuuta, kun luvassa oli ensimmäinen neuvottelu osapuolien kesken. Työnantajana Joensuun kaupunki esitti, että kaupungin tarve on sopeuttaa henkilöstön määrää ja palkkakustannuksia niiden työntekijöiden osalta, joiden tehtävien suorittaminen on estynyt tai tehtävät ovat olennaisesti vähentyneet tai vähenevät suoraan tai välillisesti epidemian, poikkeuslainsäädännön tai valtioneuvoston ohjeistuksen vuoksi. Nyt käytävän neuvottelun lopputuloksena voi olla enintään 89 päivää kestävät lomautukset.

– Kuten aikaisemmin olemme kertoneet, tarkoituksenamme on sopeuttaa toimintaa ja henkilöstömenoja äkillisesti muuttuneeseen tilanteeseen. Näistä syistä johtuen irtisanomisia ei ole odotettavissa, kertoo Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

– Meillä on aito tahto löytää työntekijöidemme kannalta inhimillisiä ratkaisuja sopeutukseen. Olisimme esimerkiksi mielellämme tehneet paikallisen sopimuksen siitä, että henkilöstömme voisi halutessaan vaihtaa lomarahoja vapaaksi ja pitää näitä vapaita töiden nyt vähennyttyä tilapäisesti. Jouduimme kuitenkin toteamaan neuvottelussa, että sopiminen on mahdotonta, koska kunta-alan pääsopimukset eivät ole tällä hetkellä voimassa, toteaa Lempiäinen.

– Tämä voi kuulostaa byrokraattiselta, mutta meidän on luonnollisesti noudatettava ja kunnioitettava neuvottelu- ja sopimusjärjestelmää, jatkaa Lempiäinen.

Yhteistoimintaneuvottelun kesto on vähintään 14 päivää. Seuraava osapuolien välinen neuvottelu pidetään 15. huhtikuuta. Neuvottelujen etenemisestä tiedotetaan koko henkilöstöä, luottamushenkilöitä ja mediaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.