Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin toimitilat syrjinnästä vapaiksi

Kaupungin toimitilat syrjinnästä vapaiksi

Pohjois-Karjalan Pride-viikko järjestetään 15.–19.5.2019. Viikon aikana järjestetään lukuisia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja myös Joensuun kaupungissa. Pride-viikko on ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoituksena on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Joensuun kaupunki toimii Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry:n yhteistyökumppanina tapahtumaviikon toteutuksessa.

Pride-viikon aikana on luvassa mm. Sateenkaarimessu Joensuun kirkossa, Nuorten Pride-ilta Joensuun Setlementin tiloissa, suuri Pride-teemakeskustelu Taidekeskus Ahjossa, Syrjinnästä vapaa urheiluseura -teemakeskustelu Itä-Suomen liikuntaopistolla sekä Pride-kulkue ja torijuhla uudella Kauppatorilla.

– Joensuussa jokainen voi ja saa olla oma itsensä tuntematta itseään turvattomaksi. Jokainen meistä on saman arvoinen, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Työnantajana haluamme taata luottamuksellinen sekä kaikki huomioiva työilmapiiri, jossa kuka tahansa taustastaan, sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta kokee työntekemisen turvalliseksi, jatkaa Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Kaupungin turvallisuussuunnitelma päivitetään

Joensuun kaupungin turvallisuussuunnitelmaa päivitetään parhaillaan ja samalla kartoitetaan kaupunkilaisten kokemuksia mahdollisesta eriarvoisuudesta. Turvallisuussuunnitelman arvioimiseksi on avattu verkkokysely: www.joensuu.fi/kyselyt.

Kaupunkilaiset ja järjestöt voivat jättää anonyymistä palautteensa 31.5.2019 saakka.

– Kukaan meistä ei saisi kokea syrjintää taustasta riippumatta. Toivomme, että saamme laajasti vastauksia ja kaupunkilaiset ottaisivat nimenomaan kantaa myös missä ja millä tavoin turvattomuutta koeataan. Kyselyn kautta voi jättää meille konkreettisia kehitysehdotuksia myös seksuaalisen tasa-arvon edistämiseksi, kertoo Joensuun kaupungin turvallisuustyöryhmän puheenjohtaja ja kaupungin kansliapäällikkö Jari Horttanainen.

Kaikille kaupungin toimitiloille haettu Syrjinnästä vapaa -tunnusta

Joensuun kaupunki on hakenut kaikille toimitiloilleen Syrjinnästä vapaa -tunnusta. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

– Joensuun kaupungin palveluista nuorisopalvelut, seutukirjasto ja varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut ovat jo kampanjassa mukana. Kyllä meidän kaikkien tilojen ja alueiden pitää olla syrjinnästä vapaita alueita, toteaa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Pohjois-Karjalan Pride-viikko:

Pride-viikon infopiste toimii Careliumin aulassa (osoitteessa Koskikatu 5) klo 14–18 välisenä aikana keskiviikkona 15.5. ja torstaina 16.5.

Pride-kulkue järjestetään lauantaina 18.5. kello 13.30 alkaen Joensuun kauppatorilta, jonka jälkeen on luvassa Pohjois-Karjala Pride-torijuhla klo 15–18.

Pohjois-Karjalan Pride-viikon ohjelmaan voi tutustua kokonaisuudessaan osoitteessa: http://pohjoiskarjalapride.fi