Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin pysäköinninvalvojille haalarikamerat

Joensuun kaupungin pysäköinninvalvojille haalarikamerat

Joensuun kaupungin pysäköinninvalvonta on ottanut käyttöön haalarikamerat pysäköinnintarkastajille. Kameroilla pyritään parantamaan työturvallisuutta sekä oikeusturvaa asiakastilanteissa.

Muista kaupungeista saatujen kokemusten mukaan haalarikameroiden käyttö on rauhoittanut asiakaskohtaamisia. Haalarikamera ei kuvaa jatkuvasti vaan se kytketään päälle, kun tarkastaja huomaa uhkaavan tilanteen. Kuvaamisen aloittamisesta kerrotaan asiakkaalle.

Tallenteita ei säilytetä pysyvästi, vaan ne hävitetään, mikäli niille ei ole tarvetta. Tarve voi liittyä esimerkiksi tilanteeseen, jossa työtään tekevää pysäköinnintarkastajaa on uhkailtu tai häneen on käyty käsiksi.

– Uhkaavat tilanteet ovat onneksi harvinaisia mutta valitettavasti sellaisiakin sattuu. Näissä tilanteissa tallenne voi olla kummankin osapuolten oikeusturvan kannalta tärkeä. Vaikka pysäköintivirhemaksun saaminen harmittaisikin, harmiaan ei kannata kohdistaa pysäköinnintarkastajaan. Pysäköinnintarkastaja on virkamies, joka tekee työtään liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden edistämiseksi, toteaa yhdyskuntalakimies Juha Martikainen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.